Havregrød med æble og kanel

15 min
Havregrød med æble og kanel

Kom godt fra start om morgenen med havregrød - her med lidt ekstra protein. Skønne æbler og krydret med kanel.

Ingredienser

80 g Havregryn (ca. 3 dl)
1½ dl Mælk
1½ dl Vand
¼ tsk Groft salt
3 Æggehvider
½ dl Fraiche
1 Rødt æble i små tern (ca. 125 g)
¼ tsk Stødt kanel

Sådan gør du

  • Kom havregryn, mælk, vand og salt i en lille tykbundet gryde. Bring i kog og kog ved jævn varme i ca. 2 min., under omrøring. Pisk æggehviderne heri og lad det koge ved jævn varme i ca. 1 min. Tilsæt fraiche og smag til.
  • Server havregrøden med æbler og drysset med kanel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2000 kJ / 478 kcal

Næringsindhold pr. 100g

309 kJ / 74 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 20,8 % 3,8 g
Kulhydrat: 62,9 % 11,4 g
Fedt: 16,3 % 1,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/havregrod-med-able-og-kanel/