Havregrynskiks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

1 timer

Herlige kiks, der er oplagte som snack eller tilbehør til fx ost. Sørg for, at kiksene er helt afkølede, inden du lægger dem i kagedåsen.

Ingredienser

25 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 275 g hvedemel (ca. 4¾ dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 200 g smør
  • 85 g havregryn (ca. 3 dl)
  • 1 dl mælk

Pensling

  • 1 æg
  • 1 spsk vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen. Tilsæt havregryn og ælt hurtigt dejen sammen med mælken. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej ud til en tynd plade (ca. 35 x 35 cm). Skær hver dejplade ud i 25 små firkanter (ca. 7 x 7 cm). Fordel kiksene på plader med bagepapir og prik dem med en gaffel. Pensl med sammenpisket æg og vand. Bag kiksene midt i ovnen til de er gyldne. Lad kiksene afkøle på en bagerist - inden de kommer i kagedåsen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Prøv et lille glas sød, mousserende vin til kiksene, fx en asti spumante Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade