Havregrynskiks

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

1 timer

Herlige kiks, der er oplagte som snack eller tilbehør til fx ost. Sørg for, at kiksene er helt afkølede, inden du lægger dem i kagedåsen.

Ingredienser

25 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 275 g hvedemel (ca. 4¾ dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 200 g smør
  • 85 g havregryn (ca. 3 dl)
  • 1 dl mælk

Pensling

  • 1 æg
  • 1 spsk vand

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen. Tilsæt havregryn og ælt hurtigt dejen sammen med mælken. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej ud til en tynd plade (ca. 35 x 35 cm). Skær hver dejplade ud i 25 små firkanter (ca. 7 x 7 cm). Fordel kiksene på plader med bagepapir og prik dem med en gaffel. Pensl med sammenpisket æg og vand. Bag kiksene midt i ovnen til de er gyldne. Lad kiksene afkøle på en bagerist - inden de kommer i kagedåsen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Prøv et lille glas sød, mousserende vin til kiksene, fx en asti spumante Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade