Havregrynskiks
1 timer

Havregrynskiks

Herlige kiks, der er oplagte som snack eller tilbehør til fx ost. Sørg for, at kiksene er helt afkølede, inden du lægger dem i kagedåsen.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Havregrynskiks

Herlige kiks, der er oplagte som snack eller tilbehør til fx ost. Sørg for, at kiksene er helt afkølede, inden du lægger dem i kagedåsen.

25 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 275 g hvedemel (ca. 4¾ dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • 200 g smør
  • 85 g havregryn (ca. 3 dl)
  • 1 dl mælk

Pensling

  • 1 æg
  • 1 spsk vand

Fremgangsmåde:

Bland mel, bagepulver, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i melblandingen. Tilsæt havregryn og ælt hurtigt dejen sammen med mælken. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Del dejen i 2 og rul hvert stykke dej ud til en tynd plade (ca. 35 x 35 cm). Skær hver dejplade ud i 25 små firkanter (ca. 7 x 7 cm). Fordel kiksene på plader med bagepapir og prik dem med en gaffel. Pensl med sammenpisket æg og vand. Bag kiksene midt i ovnen til de er gyldne. Lad kiksene afkøle på en bagerist - inden de kommer i kagedåsen.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 54 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Prøv et lille glas sød, mousserende vin til kiksene, fx en asti spumante Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade