Hawaiikylling 'huli huli'
60+ min

Hawaiikylling 'huli huli'

Om det er børnefødselsdag eller grillfest vil alle være vilde med de lækre kyllingespyd. En frisk marinade som klæder det møre kylling skønt.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hawaiikylling 'huli huli'

Om det er børnefødselsdag eller grillfest vil alle være vilde med de lækre kyllingespyd. En frisk marinade som klæder det møre kylling skønt.

Antal portioner

Marineret kylling

  • 2 spsk kinesisk sojasauce
  • ½ spsk brun farin
  • 1 lille presset fed hvidløg
  • ½ spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ½ spsk ketchup
  • 400 g kyllingeinderfileter
  • 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange

Karrysauce

Ris

  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g parboiled ris, fx jasminris
  • 1 tsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 250 g blommetomater i halve
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • 1 limefrugt i både
  • 100 g peanuts
  • 100 g tortillachips

Fremgangsmåde:

Marineret kylling

Pisk alle ingredienserne til en marinade og læg kyllingekødet heri. Lad det marinere mindst 1 time, gerne længere. Læg samtidig de 8 bambusspyd i vand.

Karrysauce

Hæld karrysuppen i en gryde og varm suppen op under omrøring. Rør maizena og vand til en jævning og pisk det i suppen. Lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min.

Ris

Bring imens vand og salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene hvile under låg i ca. 12 min.

Fordel kyllingekødet på de 8 bambusspyd. Grill eller steg kødet i olivenolie ca. 2 min. på hver side. Drys med salt.

Ved serveringen

Anret kød, ris og sauce på varme tallerkener og server tilbehøret i skåle ved siden af.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,9 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 31 %
Print