

Hawaiikylling 'huli huli'
60+ min
Om det er børnefødselsdag eller grillfest vil alle være vilde med de lækre kyllingespyd. En frisk marinade som klæder det møre kylling skønt.
Ingredienser
Antal portioner
Marineret kylling
- 2 spsk kinesisk sojasauce
- ½ spsk brun farin
- 1 lille presset fed hvidløg
- ½ spsk fintrevet frisk ingefær
- 1 spsk friskpresset limesaft
- ½ spsk ketchup
- 400 g kyllingeinderfileter
- 8 bambusspyd - ca. 20 cm lange
Karrysauce
-
½ liter Karolines Køkken® Pikant Karrysuppe
- 2 tsk majsstivelse, fx maizena
- 1 spsk vand
Ris
- 6 dl vand
- 1 tsk groft salt
- 320 g parboiled ris, fx jasminris
- 1 tsk olivenolie
- ½ tsk groft salt
Tilbehør
- 250 g blommetomater i halve
- 1 rødløg i tynde skiver
- 1 limefrugt i både
- 100 g peanuts
- 100 g tortillachips med salt
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Marineret kylling
Pisk alle ingredienserne til en marinade og læg kyllingekødet heri. Lad det marinere mindst 1 time, gerne længere. Læg samtidig de 8 bambusspyd i vand.
Karrysauce
Hæld karrysuppen i en gryde og varm suppen op under omrøring. Rør maizena og vand til en jævning og pisk det i suppen. Lad saucen koge ved jævn varme og under omrøring i ca. 3 min.
Ris
Bring imens vand og salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene hvile under låg i ca. 12 min.
Fordel kyllingekødet på de 8 bambusspyd. Grill eller steg kødet i olivenolie ca. 2 min. på hver side. Drys med salt.
Ved serveringen
Anret kød, ris og sauce på varme tallerkener og server tilbehøret i skåle ved siden af.
Hvordan koger man ris
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 13860 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 11,9 g
- Protein: 19 %
- Kulhydrat: 50 %
- Fedt: 31 %