Helstegt rødspætte a la Rusland

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Rødbeder, kapers og ansjosfilet giver nye smage til den velkendte stegte rødspætte.

Ingredienser

Antal portioner

  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 4 rensede rødspætter (ca. 1200 g)
  • 100 g smør
  • 10 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 dåse grofthakket ansjosfileter
  • 2 dl hakkede syltede rødbeder
  • 2 spsk kapers

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler
  • 600 g dampet spidskål

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel og salt, vend rødspætterne heri. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og steg 1 rødspætte ca. 5 min. på hver side. Læg fisken på en plade med bagepapir og hold den varm i ovnen - gentag med de 3 sidste fisk.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. 2 min. Tilsæt ansjos, rødbeder og kapers. Vend hurtigt rundt i blandingen og kom den i en skål.

Anret rødspætterne på varme tallerkener med rødbedeblandingen og yoghurt til. Server kartofler og spidskål ved siden af.

Ovntemperatur

Ca. 75° - traditionel ovn.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,3 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: