Helstegt rødspætte a la Rusland

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Rødbeder, kapers og ansjosfilet giver nye smage til den velkendte stegte rødspætte.

Ingredienser

Antal portioner
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 1 tsk groft salt
  • 4 rensede rødspætter (ca. 1200 g)
  • 100 g smør
  • 10 g smør
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 1 dåse grofthakket ansjosfileter
  • 2 dl hakkede syltede rødbeder
  • 2 spsk kapers

Tilbehør

  • 1 kg kogte nye kartofler
  • 600 g dampet spidskål

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland mel og salt, vend rødspætterne heri. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og steg 1 rødspætte ca. 5 min. på hver side. Læg fisken på en plade med bagepapir og hold den varm i ovnen - gentag med de 3 sidste fisk.

Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. 2 min. Tilsæt ansjos, rødbeder og kapers. Vend hurtigt rundt i blandingen og kom den i en skål.

Anret rødspætterne på varme tallerkener med rødbedeblandingen og yoghurt til. Server kartofler og spidskål ved siden af.

Ovntemperatur

Ca. 75° - traditionel ovn.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,3 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: