Hindbærmousse

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(34 vurderinger)

60+ min

En skøn hindbærmousse der bør afprøves, når hindbærsæsonen er på sit højeste og det er let at få fat i friske hindbær. Resten af året kan du bruge frosne bær.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 4 personer

Dagen før

  • 300 g friske hindbær
  • 50 g flormelis (ca. 2 dl)
  • ½ spsk friskpresset citronsaft

Pynt

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Kom hindbærrene i en skål. Drys dem med flormelis og citronsaft. Stil dem tildækkede i køleskabet til næste dag.

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bland imens de marinerede hindbær med fraiche og mos dem let. Pisk fløden til et let skum. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Rør husblassen i hindbærblandingen og vend forsigtigt flødeskummet heri - gem lidt flødeskum til pynt. Kom hindbærmoussen i en pæn skål og stil den tildækket i køleskabet i ca. 4 timer.

Ved serveringen

Pynt med flødeskum, hakket mørk chokolade og hindbær.

Tips

Brug kun 2 blade husblas, hvis hindbærmoussen tilberedes dagen før, den skal serveres.

Du kan også bruge frosne hindbær. Kog dem et par minutter med citronsaft og hæld bærrene i en skål. Tilsæt flormelis og smag til. Frosne bær kræver ofte mere sukker end friske. Stil hindbærkompotten tildækket på køl til den er helt kold.

Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,6 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 61 %

Print

Kilde:

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Til denne dessert vil en brachetto d'acqui fra Piemonte i Norditalien være perfekt. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade

Andre gode forslag