Honningnødder med blåskimmelost og frugtsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(18 vurderinger)

30 min

Lækker lille ostetallerken, der forkæler dine smagsløg.

Ingredienser

Antal portioner

Nødder

  • 1 dl blandede, usaltede nødder, fx hasselnøddekerner, valnødder, cashewnødder og smuttede mandler
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk vand

Pæresalat

  • 2 pærer
  • 2 sharonfrugter eller 20 blå vindruer
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 100 g Castello® Danablu 50+

Sådan gør du

Sådan gør du

Nødder

Steg nødder og honning i en lille gryde, indtil honningen bliver svagt gyldenbrun. Tilsæt vand og afkøl nødderne.

Pæresalat

Skræl pærerne, fjern kernerne og skær pærerne i fine tern. Skyl sharonfrugterne og skær dem i tern. Hvis der bruges vindruer, så fjern stenene og skær druerne i kvarte. Bland med citronsaft.

Server nødder og pæresalat til osten.

Tip

Honning og vand kan udskiftes med 2 spsk ahornsirup. Kom nødder og ahornsirup i en lille gryde. Bring det i kog, og kog ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. - til nødderne er glaserede. Køl nødderne.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Sødlig hvidvin på druen gewürztraminer, fx fra Alsace (evt en "vendanges tardives") Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til ost