Honningnødder med blåskimmelost og frugtsalat
30 min

Honningnødder med blåskimmelost og frugtsalat

Lækker lille ostetallerken, der forkæler dine smagsløg.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Honningnødder med blåskimmelost og frugtsalat

Lækker lille ostetallerken, der forkæler dine smagsløg.

Antal portioner

Nødder

  • 1 dl blandede, usaltede nødder, fx hasselnøddekerner, valnødder, cashewnødder og smuttede mandler
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk vand

Pæresalat

  • 2 pærer
  • 2 sharonfrugter eller 20 blå vindruer
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Nødder

Steg nødder og honning i en lille gryde, indtil honningen bliver svagt gyldenbrun. Tilsæt vand og afkøl nødderne.

Pæresalat

Skræl pærerne, fjern kernerne og skær pærerne i fine tern. Skyl sharonfrugterne og skær dem i tern. Hvis der bruges vindruer, så fjern stenene og skær druerne i kvarte. Bland med citronsaft.

Server nødder og pæresalat til osten.

Tip

Honning og vand kan udskiftes med 2 spsk ahornsirup. Kom nødder og ahornsirup i en lille gryde. Bring det i kog, og kog ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. - til nødderne er glaserede. Køl nødderne.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 54 %
Print

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Sødlig hvidvin på druen gewürztraminer, fx fra Alsace (evt en "vendanges tardives") Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til ost