Speltkerner med svampe og spinat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

15 min

Byd på en varm herlig efterårsret med skovsvampe du selv har plukket.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl parboiled spelt
  • 3 dl vildtfond med kantarel - som bouillon
  • 25 g smør
  • 1 liter blandede svampe i grove stykker
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 125 g rensede babyspinatblade
  • ½ tsk groft salt
  • 125 g Arla® Puck salatost i blok
  • ½ dl ristede, hakkede hasselnøddekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom speltkernerne i kogende bouillon. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Hæld evt. spelten til afdrypning i en sigte.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg svampe og løg ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt fløde, spinat og salt og lad det koge i ca. 1 min. Vend speltkernerne i svampeblandingen. Bryd osten i mindre stykker og fordel dem på retten sammen med de hakkede hasselnødder.

Tips

Speltkerner med svampe smager dejligt sammen med stegt kylling, and eller vildt.
Server fx som vegetarret med lidt grønne bønner og brød til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: