Speltkerner med svampe og spinat

15 min
Speltkerner med svampe og spinat

Byd på en varm herlig efterårsret med skovsvampe du selv har plukket.

Ingredienser

2 dl Parboiled spelt (ca. dl)
3 dl Vildtbouillon eller kantarelbouillon
25 g Smør
1 liter Blandede svampe i grove stykker
1 Grofthakket løg
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
125 g Rensede babyspinatblade
½ tsk Groft salt
125 g Salatost
½ dl Ristede, hakkede hasselnøddekerner (ca. dl)

Sådan gør du

  • Kom speltkernerne i kogende bouillon. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Hæld evt. spelten til afdrypning i en sigte.
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg svampe og løg ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt fløde, spinat og salt og lad det koge i ca. 1 min. Vend speltkernerne i svampeblandingen. Bryd osten i mindre stykker og fordel dem på retten sammen med de hakkede hasselnødder.

Speltkerner med svampe smager dejligt sammen med stegt kylling, and eller vildt. Server fx som vegetarret med lidt grønne bønner og brød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6971 kJ / 1666 kcal

Næringsindhold pr. 100g

558 kJ / 133 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 13,4 % 4,4 g
Kulhydrat: 32,4 % 10,6 g
Fedt: 54,2 % 8,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/speltkerner-med-svampe-og-spinat/