Speltkerner med svampe og spinat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

15 min

Byd på en varm herlig efterårsret med skovsvampe du selv har plukket.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl parboiled spelt
  • 3 dl vildtfond med kantarel - som bouillon
  • 25 g smør
  • 1 liter blandede svampe i grove stykker
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 125 g rensede babyspinatblade
  • ½ tsk groft salt
  • 125 g Arla® Puck salatost i blok
  • ½ dl ristede, hakkede hasselnøddekerner

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom speltkernerne i kogende bouillon. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Hæld evt. spelten til afdrypning i en sigte.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg svampe og løg ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt fløde, spinat og salt og lad det koge i ca. 1 min. Vend speltkernerne i svampeblandingen. Bryd osten i mindre stykker og fordel dem på retten sammen med de hakkede hasselnødder.

Tips

Speltkerner med svampe smager dejligt sammen med stegt kylling, and eller vildt.
Server fx som vegetarret med lidt grønne bønner og brød til.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 53 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag