Speltkerner med svampe og spinat
15 min

Speltkerner med svampe og spinat

Byd på en varm herlig efterårsret med skovsvampe du selv har plukket.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Speltkerner med svampe og spinat

Byd på en varm herlig efterårsret med skovsvampe du selv har plukket.

Antal portioner
  • 2 dl parboiled spelt
  • 3 dl vildtfond med kantarel - som bouillon

Fremgangsmåde:

Kom speltkernerne i kogende bouillon. Kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Hæld evt. spelten til afdrypning i en sigte.

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg svampe og løg ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt fløde, spinat og salt og lad det koge i ca. 1 min. Vend speltkernerne i svampeblandingen. Bryd osten i mindre stykker og fordel dem på retten sammen med de hakkede hasselnødder.

Tips

Speltkerner med svampe smager dejligt sammen med stegt kylling, and eller vildt.

Server fx som vegetarret med lidt grønne bønner og brød til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,3 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 53 %
Print