Pasta med svampe og stegt salatost

Pasta med svampe og stegt salatost

30 min
Leder du efter en lækker og nem hverdagsret? Lad dig inspirere med denne vegetariske og smagfulde pasta med svampe, spinat og stegt salatost. Denne pasta med svampe bliver ekstra lækker med steg salatost, der giver både en dejlig smag og konsistens med den sprøde ost.

Sådan gør du

Stegt salatost
  • Skær ca. 150 g af osten i tern.
  • Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande og steg osteternene ved kraftig varme og under omrøring i 4-5 min., eller til de er gyldne. Tag dem af varmen.
Løg og svampe
  • Lad resten af smørret blive gyldent i panden.
  • Tilsæt løg og svampe og steg dem ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min.
  • Tilsæt sojasauce og salt og steg blandingen ved svag varme, og under låg, i ca. 10 min. Smag til, tilsæt de stegte ostetern og sluk for varmen.
Pasta med svampe
  • Bring imens vand tilsat salt i kog i en stor, tykbundet gryde. Kog spaghettien 10-11 min. til den er mør uden at være blød. Tag ca. 1 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i et dørslag.
  • Hæld pastaen tilbage i den varme gryde og smuldr resten af osten direkte ned i gryden. Vend pastaen rundt med ost, citronskal og peber.
  • Tilsæt spinatblade og ½ dl af kogevandet og vend rundt til spinaten er faldet lidt sammen. Spæd evt. med lidt mere kogevand.
  • Server pastaen med svampe-løgblandingen på toppen.
Tip

Smag evt. svampeblandingen til med chili - frisk, stødt eller i flager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10295 kJ / 2461 kcal

Næringsindhold pr. 100g

595 kJ / 142 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 14,4 % 5 g
Kulhydrat: 53,3 % 18,7 g
Fedt: 32,3 % 5,2 g
Mere inspiration

Er du glad for pasta og svampe - så prøv også denne ret.

Ingredienser

Stegt salatost
Salatost
250 g
Smør
15 g
Løg og svampe
Zittauerløg i både (ca. 300 g)
4
Forskellige svampe i mindre stykker, fx champignon, kejserhat og østershat
250 g
Sojasauce
2 tsk
Vand
2½ liter
Groft salt
2½ tsk
Tørret pasta fx fusili skruer
300 g
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk
Friskkværnet peber
Skyllede babyspinatblade
100 g