Ovnbagt søtunge med spinat og svampe

1 time
Ovnbagt søtunge med spinat og svampe

Middelhavs fiskeanretning med ostesauce - serveres med fine aspargeskartofler.

Ingredienser

Ostesauce

25 g Smør
2 spsk Hvedemel
3 dl Mælk
100 g Rødkitost - i små tern
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Rensede friske spinatblade

Svampe

25 g Smør
2 Finthakkede løg
300 g Rensede bøgehatte
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Søtunge

4 Søtungefileter uden skind
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Rasp

Tilbehør

1 kg Kogte aspargeskartofler

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 7 min. ved 225°.

Ostesauce

  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag det godt sammen i ca. 2 min. Pisk mælken i lidt efter lidt. Lad saucen koge under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt ost, salt og peber.
  • Skyl spinatbladene i flere hold koldt vand og kom dem i en gryde med det vand, der hænger ved. Damp dem ved kraftig varme ca. 2 min. eller til spinatbladene er "faldet sammen". Kom dem i en sigte og pres spinaten fri for væde.

Svampe

  • Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt svampe, salt og peber og steg ved kraftig varme ca. 6 min. - rør af og til.

Søtunge

  • Rens fisken for eventuelle ben. Halver fileterne på langs og drys med salt og peber. Fold fiskefileterne sammen til små pakker med skindsiden indad.
  • Anret spinat og svampeblanding i bunden af 4 små ovnfaste skåle (ca. 20 cm i diameter). Fordel fisken i skålene og hæld ostesaucen over. Drys med rasp. Stil skålene på en bageplade og bag retten midt i ovnen. Tag skålene ud og tænd for grillen. Stil pladen med skåle øverst i ovnen og grill til fisken er gylden. Server straks.

Grill

  • Ca. 2 min.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10277 kJ / 2456 kcal

Næringsindhold pr. 100g

360 kJ / 86 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 31,1 % 6,6 g
Kulhydrat: 39,5 % 8,4 g
Fedt: 29,4 % 2,9 g
Relateret video Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagt-sotunge-med-spinat-og-svampe/