Ovnbagt søtunge med spinat og svampe

Bedømmelse

(1 vurderinger)

1 timer

Middelhavs fiskeanretning med ostesauce - serveres med fine aspargeskartofler.

Ingredienser

Antal portioner

Ostesauce

  • 300 g rensede friske spinatblade

Svampe

  • 25 g smør
  • 2 finthakkede zittauerløg
  • 300 g rensede bøgehatte
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Søtunge

  • 4 søtungefileter uden skind
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk rasp

Tilbehør

  • 1 kg kogte aspargeskartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Ostesauce

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag det godt sammen i ca. 2 min. Pisk mælken i lidt efter lidt. Lad saucen koge under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt ost, salt og peber.

Skyl spinatbladene i flere hold koldt vand og kom dem i en gryde med det vand, der hænger ved. Damp dem ved kraftig varme ca. 2 min. eller til spinatbladene er "faldet sammen". Kom dem i en sigte og pres spinaten fri for væde.

Svampe

Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt svampe, salt og peber og steg ved kraftig varme ca. 6 min. - rør af og til.

Søtunge

Rens fisken for eventuelle ben. Halver fileterne på langs og drys med salt og peber. Fold fiskefileterne sammen til små pakker med skindsiden indad.

Anret spinat og svampeblanding i bunden af 4 små ovnfaste skåle (ca. 20 cm i diameter). Fordel fisken i skålene og hæld ostesaucen over. Drys med rasp. Stil skålene på en bageplade og bag retten midt i ovnen. Tag skålene ud og tænd for grillen. Stil pladen med skåle øverst i ovnen og grill til fisken er gylden. Server straks.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 225°.

Grill

Ca. 2 min.

Sådan laver du en opbagt sovs

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 35 %

Kilde: