Ovnbagt søtunge med spinat og svampe

Ovnbagt søtunge med spinat og svampe

1 time
Middelhavs fiskeanretning med ostesauce - serveres med fine aspargeskartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/ovnbagt-sotunge-med-spinat-og-svampe/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 7 min. ved 225°.

Ostesauce
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Rør melet i og bag det godt sammen i ca. 2 min. Pisk mælken i lidt efter lidt. Lad saucen koge under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt ost, salt og peber.
  • Skyl spinatbladene i flere hold koldt vand og kom dem i en gryde med det vand, der hænger ved. Damp dem ved kraftig varme ca. 2 min. eller til spinatbladene er "faldet sammen". Kom dem i en sigte og pres spinaten fri for væde.
Svampe
  • Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt svampe, salt og peber og steg ved kraftig varme ca. 6 min. - rør af og til.
Søtunge
  • Rens fisken for eventuelle ben. Halver fileterne på langs og drys med salt og peber. Fold fiskefileterne sammen til små pakker med skindsiden indad.
  • Anret spinat og svampeblanding i bunden af 4 små ovnfaste skåle (ca. 20 cm i diameter). Fordel fisken i skålene og hæld ostesaucen over. Drys med rasp. Stil skålene på en bageplade og bag retten midt i ovnen. Tag skålene ud og tænd for grillen. Stil pladen med skåle øverst i ovnen og grill til fisken er gylden. Server straks.
Grill
  • Ca. 2 min.
Energiindhold for hele retten:

10277 kJ / 2456 kcal

Næringsindhold pr. 100g

360 kJ / 86 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 31,1 % 6,6 g
Kulhydrat: 39,5 % 8,4 g
Fedt: 29,4 % 2,9 g
Relateret video
Sådan laver du en opbagt sovs

Har du brug for en hjælpende hånd til sovsen? Karolines Køkkenskole viser dig med få trin grundopskriften på en opbagt sovs.

Ingredienser

Ostesauce
25 g Smør
2 spsk Hvedemel
3 dl Mælk
100 g Rødkitost - i små tern
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Rensede friske spinatblade
Svampe
25 g Smør
2 Finthakkede løg
300 g Rensede bøgehatte
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Søtunge
4 Søtungefileter uden skind
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 spsk Rasp
Tilbehør
1 kg Kogte aspargeskartofler