Grøntsagsfad

1 time
Grøntsagsfad

Grøntsagsfad er en lækker vegetarret, hvor også kødspiserne kan føle sig mætte og tilfredse. Grøntsagerne bliver bagt i ovnen i cremet ostesauce og med ekstra ost på toppen.

Ingredienser

600 g Skrællede melede kartofler i tykke skiver
4 Gulerødder i mundrette stykker (ca. 300 g)
1 tsk Groft salt
4 dl Let mornaysauce
50 g Finthakkede soltørrede tomater
1 Stort finthakket fed hvidløg
1 spsk Dijonsennep
25 g Smør
250 g Blandede svampe i mundrette stykker, fx champignon, kejserhat og enoki
4 Rødløg i både (ca. 300 g)
½ tsk Groft salt og friskkværnet peber
140 g Revet mozzarellaost
3 dl Groft strimlede basilikumblade

Tilbehør

200 g Groft brød

Sådan gør du

  • Kom kartofler og gulerødder i et ovnfast fad (ca. 6 x 20 x 30 cm) og drys med salt. Bland mornaysauce, soltørrede tomater, hvidløg og sennep. Hæld saucen hen over rodfrugterne og bag dem midt i ovnen i ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun svampene i ca. 3 min., til de er tørre. Tag dem op. Kom løgene i panden og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Kom svampene tilbage i panden, drys med salt og peber og vend rundt. Tag grøntsagsfadet ud af ovnen og fordel de stegte svampe og løg på toppen. Drys med ost og bag retten færdig i ca. 15 min. Drys med basilikum og server med groft brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9578 kJ / 2289 kcal

Næringsindhold pr. 100g

413 kJ / 99 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 18,8 % 4,6 g
Kulhydrat: 52,5 % 12,8 g
Fedt: 28,7 % 3,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsfad/