Sprød salat med røget laks og hytteost

Sprød salat med røget laks og hytteost

30 min
Skøn salat med masser af frisk syrlig smag, der får fint modspil af de søde tranebær, knasende hasselnødder og ikke mindst den fede laks og dejlige hytteost.

Sådan gør du

Salat
  • Vend æbler, squash, edamamebønner og de øvrige ingredienser godt sammen i en skål.
Dressing
  • Vend eddike, honning og tranebær sammen, tilsæt salt og peber og smag til. Bland salaten med dressingen lige inden servering. Anret den sprøde salat toppet med laks, hytteost og nødder og server med brød til.
Energiindhold for hele retten:

7773 kJ / 1858 kcal

Næringsindhold pr. 100g

430 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 29,2 % 7,4 g
Kulhydrat: 42,6 % 10,8 g
Fedt: 28,2 % 3,3 g

Ingredienser

Salat
2 Små, grønne æbler i skiver, fx granny smith (ca. 200 g)
1 Grøn squash i lange strimler (ca. 200 g)
150 g Optøede edamamebønner
150 g Grønne asparges i tynde skrå skiver
150 g Fintstrimlet romainesalat eller hjertesalat
50 g Ærteskud
1 dl Plukket frisk kørvel
1 dl Fintstrimlede mynteblade
Dressing
2 spsk Æbleeddike
1 spsk Akaciehonning
50 g Grofthakkede tørrede tranebær
1 tsk Groft salt
Groftkværnet peber
250 g Skiveskåret røget laks
250 g Hytteost
3 spsk Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
Tilbehør
240 g Landbrød