Nøddepaneret laks med squashtagliatelle

Nøddepaneret laks med squashtagliatelle

30 min
Virkelig nem, hurtig og velsmagende ovnret med laks. Laksen er paneret med nødder og bagt i fløde. Tilbehøret består af squash i tynde skiver, overhældt med kogende vand - og herefter drysset med ost. Både meget nemt og meget lækkert - og et frisk alternativ til pasta. Savner du pasta - så kan du nemt supplere med det og/eller brød.
https://www.arla.dk/opskrifter/noddepaneret-fisk-med-squashtagliatelle/

Sådan gør du

  • Læg laksestykkerne i et ovnfast fad (ca. 20 x 40 cm). Drys med salt og peber. Dryp med smør og drys med nødder. Bland fløde, citronskal, hvidløg og ost sammen. Hæld flødeblandingen i fadet med fisken. Bag retten midt i ovnen ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
Squashtagliatelle
  • Skyl squashene og høvl dem i lange "tagliatellebaner" - brug en kartoffelskræller.
  • Læg dem i et dørslag og overhæld dem med 1 liter kogende vand - drys med salt og vend godt rundt.
  • Kom squashstrimlerne i en varm skål og drys med ost.

Du kan koge pasta og servere til i stedet for squashtagliatelle. Eller du kan servere begge dele - gerne blandet. Det vil også passe godt med godt brød til retten.

Energiindhold for hele retten:

9839 kJ / 2352 kcal

Næringsindhold pr. 100g

577 kJ / 138 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 29,4 % 10 g
Kulhydrat: 8,9 % 3 g
Fedt: 61,7 % 9,6 g

Ingredienser

4 Skind- og benfri laksefileter (ca. 600 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
10 g Smør - smeltet
1 dl Grofthakkede hasselnøddekerner (ca. dl)
¼ liter Madlavningsfløde
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 Små knuste fed hvidløg
1 dl Groftrevet Parmigiano Reggiano
Squashtagliatelle
3 Grønne squash (ca. 700 g)
1 tsk Groft salt
½ dl Groftrevet Parmigiano Reggiano
Både af citroner (usprøjtede)