Nøddepaneret fisk med squashtagliatelle

Nøddepaneret fisk med squashtagliatelle

45 min
Her serveres laksen med høvlet og dampet squash - et frisk alternativ til pasta.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 225°.

  • Læg laksestykkerne i et ovnfast fad (ca. 20 x 40 cm).
  • Drys med salt og peber.
  • Dryp med smør og drys med nødder.
  • Bland fløde, citronskal, hvidløg og ost sammen.
  • Hæld flødeblandingen i fadet med fisken.
  • Bag retten midt i ovnen.
  • Skyl squashene og høvl dem i lange "tagliatellebaner" - brug en kartoffelskræller.
  • Læg dem i et dørslag og overhæld dem med 1 liter kogende vand - drys med salt og vend godt rundt.
  • Kom squashstrimlerne i en varm skål og drys med ost.
  • Server straks sammen med de nøddepanerede fisk, citronbåde og brød til.
Energiindhold for hele retten:

12140 kJ / 2902 kcal

Næringsindhold pr. 100g

654 kJ / 156 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 25,7 % 9,9 g
Kulhydrat: 17,2 % 6,6 g
Fedt: 57,1 % 10,1 g

Ingredienser

4 Skind- og benfri laksefileter (ca. 600 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
10 g Smør - smeltet
1 dl Grofthakkede hasselnøddekerner (ca. dl)
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 Små knuste fed hvidløg
1 dl Groftrevet parmesanost
3 Grønne squash (ca. 700 g)
1 tsk Groft salt
½ dl Groftrevet parmesanost
Pynt
Både af citroner (usprøjtede)
Tilbehør
150 g Groft brød