Hurtigt madbrød med persille

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

Hurtig brød der ikke skal hæve. Spis det nybagt som tilbehør til fx en salat.

Ingredienser

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel 1,5%
  • 25 g gær (½ pakke)
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk fint salt
  • 3 spsk hakket, frisk kruspersille
  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Pensling

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og yoghurt. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med fx en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir. Rids brødet næsten igennem, så der dannes otte trekanter. Pensl brødet med yoghurt og bag det midt i ovnen.

Tips

Persille kan udelades. Brødet smager bedst nybagt og er ikke egnet til at gemme.

Bagetid

Sæt brødet i en kold ovn - indstil på 225° og bag i ca. 20 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 22 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: