Hurtigt madbrød med persille

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

Hurtig brød der ikke skal hæve. Spis det nybagt som tilbehør til fx en salat.

Ingredienser

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1 dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel 1,5%
  • 25 g gær (½ pakke)
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk fint salt
  • 3 spsk hakket, frisk kruspersille
  • 400 g hvedemel (ca. 6½ dl)

Pensling

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk og yoghurt. Blandingen skal være lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med fx en grydeske. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir. Rids brødet næsten igennem, så der dannes otte trekanter. Pensl brødet med yoghurt og bag det midt i ovnen.

Tips

Persille kan udelades. Brødet smager bedst nybagt og er ikke egnet til at gemme.

Bagetid

Sæt brødet i en kold ovn - indstil på 225° og bag i ca. 20 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: