Hveder med appelsin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Hveder er betegnelsen for boller, der bages tæt sammen og efter bagning flækkes og ristes. Server med tandsmør!

Ingredienser

10 stk. pr. portion

Antal portioner

Hertil

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom appelsinsskal og -saft i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt yoghurt, sukker, salt og smør. Rør derefter melet i lidt ad gangen. Slå dejen godt sammen med en grydeske til en let dej. Lad dem hæve tildækket i ca. 1 time. Slå dejen ned og form ca. 10 boller. Stil dem tæt sammen på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve, stadig tildækket, i ca. ½ time og bag dem midt i ovnen - de skal være lyse. Lad dem køle af. Flæk dem og grill dem gyldne på skærefladen øverst i ovnen eller på en brødrister. Server hvederne sammen med kvark og appelsinbåde.

Tip

Hveder kan efterhæve ved damp, så bliver de ekstra luftige. Stil den tildækkede bageplade i ovnen på øverste rille. Stil bradepanden på nederste rille og fyld den med kogende vand. Skift vandet ud et par gange. Luk ovndøren.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Grill

Ca. 1½ min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 10 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: