Hveder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(128 vurderinger)

60+ min

Hveder med et strejf af kardemomme. Nyd de lune hveder ristede med smør og marmelade.

Ingredienser

16 stk. pr. portion

Antal portioner

Pensling

  • ½ sammenpisket æg

Tilbehør

  • smør
  • syltetøj

Sådan gør du

Sådan gør du

Lun mælken (lillefingervarm). Hæld den i en røreskål og udrør gæren heri. Tilsæt kvark, æg, sukker, kardemomme, salt og vaniljesukker. Tilsæt melet lidt efter lidt (hold lidt af melet tilbage). Slå dejen sammen med en grydeske til den er let og smidig. Lad den hæve tildækket i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 16 boller og læg dem på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen til de er gyldne. Lad bollerne køle lidt af. Flæk evt. hvederne og grill dem til de er gyldne på skærefladen øverst i ovnen eller på en brødrister.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Grill

Ca. 1½ min.

Tips

Hveder kan efterhæve ved damp, så bliver de ekstra luftige. Stil den tildækkede bageplade i ovnen på øverste rille. Stil bradepanden på nederste rille og fyld den med kogende vand. Skift vandet ud et par gange. Luk ovndøren. Tag forsigtigt pladen ud efter hævetiden og varm ovnen til bagetemperaturen.

Hvis der ønskes en kraftigere kardemommesmag, så tilsæt 1 tsk ekstra kardemomme til dejen.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 20 %

Print

Kilde: