Hveder

Hveder

60+ min
Fryseegnet
Traditionen med at spise hveder går næsten 200 år tilbage i tiden. Mange små bededage blev samlet til én Store Bededag. Den dag måtte man ikke arbejde før efter gudstjenesten og bagerne var derfor nødt til at bage brød aftenen før, som kunne lunes dagen efter – deraf de ristede hveder. I dag kan du stadig købe hveder, men du har måske lyst til at lave hjemmebagte hveder. Der spreder sig en skøn duft af friskbagt brød og kardemomme fra køkkenet, og så er det blot at kalde sammen og hygge jer med de nybagte og ristede hveder, måske med en dejlig fridag i sigte.
Mere inspiration

Uhm....hvad med at servere hvederne med smør og hjemmelavet rabarbermarmelade.

Rabarbermarmelade
30 min
Rabarbermarmelade
(60)
Velbekomme!
Tips

Hveder kan efterhæve ved damp, så bliver de ekstra luftige. Stil den tildækkede bageplade i en kold ovn på øverste rille. Stil bradepanden på nederste rille og fyld den med kogende vand. Skift vandet ud et par gange. Luk ovndøren. Tag forsigtigt pladen ud efter hævetiden og varm ovnen op til bagetemperaturen. Hvis du ønsker en kraftigere kardemommesmag, så tilsæt 1 tsk ekstra kardemomme til dejen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11096 kJ / 2652 kcal

Næringsindhold pr. 100g

856 kJ / 205 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 18,1 % 9,1 g
Kulhydrat: 74,5 % 37,5 g
Fedt: 7,4 % 1,7 g
Relateret video
Varme hveder

Se her hvordan du former hvederne.

Ingredienser