Hvid trøffel med lime

Bedømmelse

(9 vurderinger)

60+ min

Lime giver et frisk modspil til den hvide chokolade. Smelter på tungen...

Ingredienser

2 stk. pr. person

Opskriften gælder for 12 personer

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog smør og fløde op i en gryde. Tag gryden af varmen. Bræk chokoladen i små stykker og kom dem i gryden. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Rør limeskal og cognac i. Hæld massen i en aluform - ca 10 x 17 cm. Stil formen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller natten over. Vend trøflen ud og skær den i mindre stykker med en skarp kniv. Pynt med flormelis. Skal opbevares på køl.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10270 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 1 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 62 %
  • Alkohol: 1 %

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Pfalz, Tyskland

Sød hvidvin på riesling-druen fx en "auslese" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til chokolade