Hvidkålsrisotto med bagt laks
45 min
•
Skøn risotto med masser af hvidkål. En genial måde at få masser af grøntsager på uden at det smager kedeligt. Server med ovnbagt laks og gulerodssalat, så er der både noget for ganen og for øjet.
Ingredienser
Hvidkålsrisotto
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
|---|---|
|
1
Finthakket løg
|
|
|
3 dl
Risottoris (ca. 240 g)
|
|
|
½ liter
Hønsebouillon
|
|
|
550 g
Groftstrimlet hvidkål
|
|
|
75 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
|
1 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Bagt laks
|
600 g
Lakseside med skind
|
|
|---|---|
|
4 spsk
Grofthakket bredbladet persille
|
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
4
Skrællede gulerødder (ca. 300 g)
|
|---|
Pynt
|
Citroner (usprøjtede) i både
|
|---|
Sådan gør du
Hvidkålsrisotto
Bagt laks
Bagetid
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
475 kJ / 113 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 7,1 g |
| Fedt: | 4,7 g |
| Kulhydrat: | 10,6 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.