Hvidkålsrisotto med bagt laks

Hvidkålsrisotto med bagt laks

45 min
Skøn risotto med masser af hvidkål. En genial måde at få masser af grøntsager på uden at det smager kedeligt. Server med ovnbagt laks og gulerodssalat, så er der både noget for ganen og for øjet.
https://www.arla.dk/opskrifter/hvidkalsrisotto-med-bagt-laks/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 18 min. ved 225° - traditionel ovn.

Hvidkålsrisotto
  • Lad olien blive varm i en tykbundet gryde.
  • Steg løgene ved jævn varme i ca. 1 min.
  • Tilsæt ris og bouillon og lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 20 min.
  • Tilsæt kål og lad risottoen koge, stadig ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Vend, lige inden serveringen, ost, citronsaft, persille, salt og peber i retten og smag til.
Bagt laks
  • Læg laksefileten med skindsiden ned mod skærebrædtet.
  • Skær fileten i 4 brede stykker (a ca. 5 cm).
  • Skær hvert stykke midt igennem (på langs) uden at skære igennem skindet. Skub de 2 "skiver" til hver side, så skindet folder sig og holder "laksesommerfuglen" sammen i midten.
  • Læg laksestykkerne i et ovnfast fad.
  • Bland persille, hvidløg og citronskal sammen og fordel blandingen herpå og bag midt i ovnen.
  • Lav lange strimler af guleroden med en tyndskræller og server dem til risotto og laks med citronbåde til.
Energiindhold for hele retten:

11251 kJ / 2689 kcal

Næringsindhold pr. 100g

457 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 25,2 % 6,8 g
Kulhydrat: 38,8 % 10,4 g
Fedt: 36 % 4,4 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Hvidkålsrisotto
1 spsk Rapsolie
1 Finthakket løg (ca. 100 g)
250 g Risottoris (ca. 2¼ dl)
½ liter Hønsebouillon
550 g Groftstrimlet hvidkål
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 dl Grofthakket bredbladet persille
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Bagt laks
600 g Lakseside med skind
4 spsk Grofthakket bredbladet persille
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
4 Skrællede gulerødder (ca. 300 g)
Pynt
Citroner (usprøjtede) i både