Hvidløgscrostini med blå ostecreme og safranrejer
30 min

Hvidløgscrostini med blå ostecreme og safranrejer

En festlig, lækker og krydret snack til en drink eller et glas bobler.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvidløgscrostini med blå ostecreme og safranrejer

En festlig, lækker og krydret snack til en drink eller et glas bobler.

Antal portioner

Hvidløgscrostini - ca. 24 stk.

  • ½ flute i ½ cm tykke skiver
  • 50 g smør - smeltet
  • 1 stort knust fed hvidløg

Blå ostecreme med abrikoser og valnødder

Safranrejer

Fremgangsmåde:

Hvidløgscrostini

Fordel brødskiverne på en plade med alufolie. Rør smør og hvidløg sammen og dryp det over brødene. Grill brødskiverne øverst i ovnen - til de er gyldne.

Blå ostecreme med abrikoser og valnødder

Mos skimmelosten groft fx med en gaffel og vend den sammen med fraiche. Skær abrikoser og valnøddekerner i mindre stykker. Fordel ostecremen på halvdelen af crostinierne og drys med abrikoser og valnødder.

Safranrejer

Rør revet ost og fraiche sammen med salt. Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rejer, chili og safran i ca. 1 min. Fordel ostecremen på resten af crostinierne og kom safranrejerne herpå. Server straks.

Grill

Ca. 5 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9422 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 50 %
Print

Vin match

Gewürztraminer, chardonnay, pinot noir Alsace, Frankrig

Halvtør hvidvin på druen gewürztraminer, fx fra Alsace. Skal det være bobler, så vælg en crémant de bourgogne "demi sec" Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til ost