Hvidskimmelost med bagte blommer

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

Ost og blommer er en rigtig dejlig kombination - smag selv!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

Bagte blommer

  • 7 store blommer
  • 4 spsk akaciehonning
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hakkede friske rosmarinkviste

Pynt

  • frisk rosmarinkvist

Indkluderet i opskriften

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagte blommer

Halver blommerne og fjern stenene. Læg blommerne med skærefladen opad på en plade med bagepapir. Bland honning, olie og rosmarin sammen og fordel det på de halve blommer. Bag blommerne midt i ovnen til de er møre.

Ved serveringen

Anret de lune blommer på et fad sammen med osten.

Tips

Hvidskimmelost kan erstattes af mild gul ost. Rosmarin kan erstattes af 2 spsk friske timianblade.

Blommerne kan bages dagen før og lunes 10 min. ved 200°.

Bagetid

Ca. 3 timer ved 100°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 49 %

Print

Kilde:

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Til denne enkelte anretning vil en champagne eller en crémant de bourgogne med betegnelsen "sec" være rigtig dejlig Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til ost

Andre gode forslag