Hyldebærsuppe med æbler
30 min
•
Arbejdstid: 20 min
Fryseegnet
•
Hyldebærsuppe er sprængfyldt med C-vitaminer og så smager det skønt. Prøv den til dessert med vaniljeflødeskum og æbler.
Ingredienser
Rugdrys
|
15 g
Smør
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Honning
|
|
|
100 g
Rugflager
|
Hyldebærsuppe
|
6 dl
Vand
|
|
|---|---|
|
4 dl
Koncentreret sød hyldebærsaft
|
|
|
½
Citron (usprøjtet) i skiver
|
|
|
2
Kanelstænger
|
|
|
2
Uskrællede æbler i både (ca. 300 g)
|
|
1½ spsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
|---|---|
|
1½ spsk
Vand
|
Vaniljeflødeskum
|
1½ dl
Piskefløde
|
|
|---|---|
|
½ tsk
Vaniljesukker
|
Sådan gør du
Rugdrys
Hyldebærsuppe
Vaniljeflødeskum
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Hyldebærsuppen kan fryses uden æbler
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
475 kJ / 114 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,3 g |
| Protein: | 0,9 g |
| Fedt: | 4,2 g |
| Kulhydrat: | 17,9 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.