Chia alamande
5 timer
•
Arbejdstid: 45 min
•
&format=webp)
Lækker, let og anderledes alternativ til klassisk risalamande. Alamanden laves bl.a. med chiafrø og skyr, og serveres med appelsin og saltkaramelsauce - en kombination der er værd at prøve!
Ingredienser
Chia alamande
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
|
4 spsk
Chiafrø
|
|
2 dl
Mælk
|
|
2 dl
Skyr naturel
|
Saltkaramelsauce
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
50 g
Flormelis (ca. 1 dl)
|
|
2 spsk
Mørk sirup
|
|
15 g
Smør
|
|
½ tsk
Flagesalt
|
Chia alamande - fortsat
75 g
Smuttede, grofthakkede mandler
|
|
---|---|
1½ dl
Piskefløde
|
|
3
Appelsiner i fileter (ca. 300 g)
|
Pynt
1
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
---|
Sådan gør du
Chia alamande
Saltkaramelsauce
Chia alamande - fortsat
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
806 kJ / 193 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 2,8 g |
Protein: | 5,2 g |
Fedt: | 13,2 g |
Kulhydrat: | 13,5 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.
