Hytteost-trifli med marcipanmakroner, vaniljebagte rabarber og rålakrids

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

Forkæl dine venner med denne lækre dessert, hvor sødmen fra makronerne matcher de lidt syrligere rabarber.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Marcipanmakroner

  • 75 g ren, rå marcipan
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 æggehvide (ca. 2 spsk)
  • 1 spsk hvedemel
  • 200 g rabarber i mindre stykker
  • 4 spsk sukker
  • 1 vaniljestang

Pynt

  • lakridspulver - knust rålakrids

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Marcipanmakroner

Blend marcipan og sukker, tilsæt æggehvide og kør til blandingen er glat. Rør melet i og kom massen i en sprøjtepose. Sæt små makroner på størrelse med 2 kroner på en plade med bagepapir (ca. 40 stk). Bag makronerne midt i ovnen - til de er lysebrune og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.

Vend rabarber med sukker og kornene fra ½ vaniljestang. Bag dem i et fad dækket med alufolie midt i ovnen. Kom dem derefter straks i en dyb tallerken og sæt dem tildækket i køleskabet.

Hæld hytteosten til afdrypning i en sigte. Pisk æggeblommen luftig og lys med sukker og kornene fra resten af vaniljestangen. Vend hytteosten i heri og pisk fløden til let skum og fold den i hytteostblandingen.

Knus makronerne let og læg dem i lag med hytteostcremen og de afkølede bagte rabarber – drys med lidt lakrids hist og pist, ca 1 tsk i alt. Lav enten en anretning i en stor skål eller i 4 mindre dessertglas.

Bagetid for makroner

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for rabarber

15-20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ / 2164 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 43 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag