Irsk grøntsagsgryde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Brug årstidens friske grøntsager og mix dem sammen i en grøntsagsgryde - perfekt til aftensmad.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 400 g nye kartofler i ca. ½ cm tykke skiver
  • 6 gulerødder i små tern
  • ½ blomkål i små buketter
  • ½ liter mælk
  • 25 g blødt smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • 250 g sukkerærter i ca. 2 cm stykker
  • 150 g kogt skinke i tern
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt:

  • friskhakket kruspersille

Tilbehør:

  • groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt kartofler og kog dem i ca. 2 min. Tilsæt gulerødder og blomkål og kog videre i ca. 3 min. Hæld mælken ved og bring blandingen i kog. Rør smør og mel sammen til en smørbolle med en gaffel. Tilsæt smørbollen til grøntsagsblandingen. Kog stuvningen under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt sukkerærter og skinke og bring retten i kog. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: