Irsk grøntsagsgryde

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Brug årstidens friske grøntsager og mix dem sammen i en grøntsagsgryde - perfekt til aftensmad.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 400 g nye kartofler i ca. ½ cm tykke skiver
  • 6 gulerødder i små tern
  • ½ blomkål i små buketter
  • ½ liter mælk
  • 25 g blødt smør
  • 2½ spsk hvedemel
  • 250 g sukkerærter i ca. 2 cm stykker
  • 150 g kogt skinke i tern
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt:

  • friskhakket kruspersille

Tilbehør:

  • groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt kartofler og kog dem i ca. 2 min. Tilsæt gulerødder og blomkål og kog videre i ca. 3 min. Hæld mælken ved og bring blandingen i kog. Rør smør og mel sammen til en smørbolle med en gaffel. Tilsæt smørbollen til grøntsagsblandingen. Kog stuvningen under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt sukkerærter og skinke og bring retten i kog. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,5 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: