Janssons fristelse - kartoffelfad med ansjoser

Bedømmelse

(10 vurderinger)

60+ min

Den svenske klassiker af flødebagte kartofler, med ansjoser og serveret med ristet rugbrød.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • fintsnittet porrer

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrer og løg i ca. 3 min. Læg kartofler, ansjoser og porreblanding lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 21 x 26 cm) - start og slut med kartofler. Rør mel og ½ dl af mælken sammen. Rør resten af mælken, fløde, salt og peber i og hæld det over kartoflerne. Drys med rasp og fordel resten af smørret i små stykker på retten. Bag Janssons fristelse midt i ovnen. Lad retten hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. og pynt den med porretop.

Tip

Undlad at skylle kartoflerne efter at de er skåret i skiver. Stivelsen i kartoflerne er med til at jævne retten.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 23 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde: