Janssons fristelse - kartoffelfad med ansjoser
60+ min

Janssons fristelse - kartoffelfad med ansjoser

Den svenske klassiker af flødebagte kartofler, med ansjoser og serveret med ristet rugbrød.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Janssons fristelse - kartoffelfad med ansjoser

Den svenske klassiker af flødebagte kartofler, med ansjoser og serveret med ristet rugbrød.

Antal portioner

Pynt

  • fintsnittet porrer

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrer og løg i ca. 3 min. Læg kartofler, ansjoser og porreblanding lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 21 x 26 cm) - start og slut med kartofler. Rør mel og ½ dl af mælken sammen. Rør resten af mælken, fløde, salt og peber i og hæld det over kartoflerne. Drys med rasp og fordel resten af smørret i små stykker på retten. Bag Janssons fristelse midt i ovnen. Lad retten hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. og pynt den med porretop.

Tip

Undlad at skylle kartoflerne efter at de er skåret i skiver. Stivelsen i kartoflerne er med til at jævne retten.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 23 %
Print