Janssons fristelse - kartoffelfad med ansjoser

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(12 vurderinger)

60+ min

Den svenske klassiker af flødebagte kartofler, med ansjoser og serveret med ristet rugbrød.

Ingredienser

Antal portioner

Pynt

  • fintsnittet porre

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrer og løg i ca. 3 min. Læg kartofler, ansjoser og porreblanding lagvis i et ovnfast fad (ca. 5 x 21 x 26 cm) - start og slut med kartofler. Rør mel og ½ dl af mælken sammen. Rør resten af mælken, fløde, salt og peber i og hæld det over kartoflerne. Drys med rasp og fordel resten af smørret i små stykker på retten. Bag Janssons fristelse midt i ovnen. Lad retten hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. og pynt den med porretop.

Tip

Undlad at skylle kartoflerne efter at de er skåret i skiver. Stivelsen i kartoflerne er med til at jævne retten.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 23 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: