Jordbærsoftice med brændt hvid chokolade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

Slip for køen ved iskiosken og lav dine egne lækre softice med spændende topping.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Dessert til 4

Jordbæris

Brændt hvid chokolade

  • 25 g finthakket hvid chokolade
  • 4 isvafler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Jordbæris

Blend jordbær med flormelis til en ensartet puré, og si puréen. Pisk flødefraiche til et let flødeskum, og vend forsigtigt jordbærpuré heri. Kør isblandingen i en ismaskine i ca. ½ time - til den er frossen. Kom isen i en skål og stil den i fryseren, indtil den skal piskes til softice.

Brændt hvid chokolade

Fordel imens chokoladen på bagepapir og bag det midt i ovnen til det er gyldent. Lad chokoladen køle af og knæk den i små stykker.

Stil isvaflerne i fryseren, så de bliver godt kolde. Du kan evt. stille dem i glas eller i tomme flasker. Tag isen ud af fryseren og pisk den i ca. 1 min. til den er ensartet og cremet. Kom isen i en sprøjtepose med stjernetylle. Fyld softicen i de kolde isvafler og drys dem med brændt hvid chokoldade.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Du kan undlade at si jordbærpuréen til isen - for et mere rustikt udseende.
I stedet for at køre isen i en ismaskine, kan du fryse isen i en form (á ca. 1½ liter). Dæk med alufolie og stil isblandingen i fryseren. Frys den i 4-5 timer - rør af og til. Stil isen i køleskabet i 15-20 min. og pisk den til softice.
Du kan lave ekstra brændt hvid chokolade og røre det i isen - hvis den skal være ekstra sød og knasende.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 6570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,2 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 58 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag