Jordbærsoftice med brændt hvid chokolade
60+ min

Jordbærsoftice med brændt hvid chokolade

Slip for køen ved iskiosken og lav dine egne lækre sotice med spændende topping.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Jordbærsoftice med brændt hvid chokolade

Slip for køen ved iskiosken og lav dine egne lækre sotice med spændende topping.

Dessert til 4

Jordbæris

Brændt hvid chokolade

  • 25 g finthakket hvid chokolade
  • 4 isvafler

Fremgangsmåde:

Jordbæris

Blend jordbær med flormelis til en ensartet puré, og si puréen. Pisk fløden til et let flødeskum, og vend jordbærpuré og skyr forsigtigt heri. Kør isblandingen i en ismaskine i ca. ½ time - til den er frossen. Kom isen i en skål og stil den i fryseren, indtil den skal piskes til softice.

Brændt hvid chokolade

Fordel imens chokoladen på bagepapir og bag det midt i ovnen til det er gyldent. Lad chokoladen køle af og knæk den i små stykker.

Stil isvaflerne i fryseren, så de bliver godt kolde. Du kan evt. stille dem i glas eller i tomme flasker. Tag isen ud af fryseren og pisk den i ca. 1 min. til den er ensartet og cremet. Kom isen i en sprøjtepose med stjernetylle. Fyld softicen i de kolde isvafler og drys dem med brændt hvid chokoldade.

Bagetid

Ca. 5 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Du kan undlade at si jordbærpuréen til isen - for et mere rustikt udseende.
I stedet for at køre isen i en ismaskine, kan du fryse isen i en form (á ca. 1½ liter). Dæk med alufolie og stil isblandingen i fryseren. Frys den i 4-5 timer - rør af og til. Stil isen i køleskabet i 15-20 min. og pisk den til softice.
Du kan lave ekstra brændt hvid chokolade og røre det i isen - hvis den skal være ekstra sød og knasende.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,2 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 57 %
Print