Julekonfekt

Julekonfekt

30 min
Juletræer med smag af lakrids og citron. De er dekorative og pynter fint på julebordet.........og så kan de spises. Lækker julekonfekt.

Sådan gør du

  • Ælt marcipan, citronskal, -saft og lakridspulver godt sammen. Rul det ud til en rektangel (ca. 8 x 16 cm) og 1½ cm tyk. Stil den tildækket på køl i mindst 15 min.
  • Del marcipanen på langs og skær ca. 16 juletræer af de 2 strimler - foden af juletræet skal være ca. 3 cm.
  • Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Dyp hurtigt juletræerne og pynt med pistacienødder. Lad dem stivne ved stuetemperatur på bagepapir.

Opbevar konfekten tørt og køligt i en lukket beholder.

Energiindhold for hele retten:

7520 kJ / 1797 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2066 kJ / 494 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 6,6 % 8 g
Kulhydrat: 41,8 % 50,8 g
Fedt: 51,6 % 28,8 g
Mere inspiration

Lav evt. din egen hjemmelavede marcipan.

Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

200 g Marcipan
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 tsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Knust rålakrids
150 g Hvid chokolade
Pynt
Finthakkede grønne usaltede pistacienødder