Julekonfekt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Juletræer med smag af lakrids og citron. De er dekorative og pynter fint på julebordet.........og så kan de spises. Lækker julekonfekt.

Ingredienser

16 stk.

Antal portioner
  • 200 g ren, rå marcipan
  • 1 tsk citronskal (usprøjtet)
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk lakridspulver - knust rålakrids
  • 150 g hvid chokolade

Pynt

  • finthakkede grønne usaltet pistacienøddekerne

Sådan gør du

Sådan gør du

Ælt marcipan, citronskal, -saft og lakridspulver godt sammen. Rul det ud til en rektangel (ca. 8 x 16 cm) og 1½ cm tyk. Stil den tildækket på køl i mindst 15 min.

Del marcipanen på langs og skær ca. 16 juletræer af de 2 strimler - foden af juletræet skal være ca. 3 cm.

Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Dyp hurtigt juletræerne og pynt med pistacienødder. Lad dem stivne ved stuetemperatur på bagepapir.

Tip

Opbevar konfekten tørt og køligt i en lukket beholder.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 51 %

Print

Kilde: