Kæbeklumper med bagte rødbeder, peberrod, ost og syrlige løg i yoghurt - Opskrifter - Arla

Kæbeklumper med bagte rødbeder, peberrod, ost og syrlige løg i yoghurt

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

60+ min

En rigtig herreret... med svinekød, enebær, peberrod og bagte rødbeder.

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 rensede kæbeklumper (grisekinder)
  • ½ liter vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 100 g skrællet rødbeder i mindre stykker
  • 3 små fed hvidløg
  • ¼ rød chilipeber
  • 8 knuste enebær
  • 600 g skyllede rødbeder
  • 2 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g parmesanost i tynde flager
  • 400 g rensede jordskokker
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • groftrevet peberrod

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog griseklumperne i vand tilsat salt, rødbede og en krydderpose (brug evt. et tefilter) med hvidløg, chili og enebær. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 1 time, eller til kødet er mørt. Tag kødet op og hold det varmt. Fjern krydderposen og kog væske og rødbeder ind ved kraftig varme i ca. 15 min., eller til der er ca. 1 dl tilbage. Blend væske og rødbeder i ca. 1 min. til saucen er jævn. Vend griseklumperne i denne sauce.

Kog imens rødbederne ved jævn varme og under låg i ca. 1½ time. Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær de lune rødbeder i skiver og drys med ost lige inden serveringen.

Kog perleløgene i vand tilsat salt og enebær i ca. 5 min. Hæld vandet fra og vend løgene sammen med yoghurt, peberrod og salt. Smag til og juster evt. med lidt mælk hvis dressingen er for tyk.

Kog jordskokkerne i vand tilsat salt i ca. 5 min., eller til de er knap møre. Lad smørret blive gyldent i en pande. Skær jordskokkerne i kvarte og steg dem gyldne i ca. 3 min. Drys dem med salt og server dem til griseklumperne.

Ved serveringen

Anret 2 griseklumper til hver sammen med lidt rødbedesauce, rødbeder drysset med ost, lidt perleløgsdressing og lune jordskokker.

Tip

I stedet for kæbeklumper kan du bruge musklerne fra svineskankerne.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 41 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Barbera Piemonte, Italien

Her vil en rødvin på barbera-druen være super lækker, og det kan godt betale sig at ikke at købe den billigste Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød