Kæbeklumper med bagte rødbeder, peberrod, ost og syrlige løg i yoghurt
60+ min

Kæbeklumper med bagte rødbeder, peberrod, ost og syrlige løg i yoghurt

En rigtig herreret... med svinekød, enebær, peberrod og bagte rødbeder.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kæbeklumper med bagte rødbeder, peberrod, ost og syrlige løg i yoghurt

En rigtig herreret... med svinekød, enebær, peberrod og bagte rødbeder.

Antal portioner
  • 8 rensede kæbeklumper (grisekinder)
  • ½ liter vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 100 g skrællet rødbeder i mindre stykker
  • 3 små fed hvidløg
  • ¼ rød chilipeber
  • 8 knuste enebær
  • 600 g skyllede rødbeder
  • 2 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g parmesanost i tynde flager
  • 400 g rensede jordskokker
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • groftrevet peberrod

Fremgangsmåde:

Kog griseklumperne i vand tilsat salt, rødbede og en krydderpose (brug evt. et tefilter) med hvidløg, chili og enebær. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 1 time, eller til kødet er mørt. Tag kødet op og hold det varmt. Fjern krydderposen og kog væske og rødbeder ind ved kraftig varme i ca. 15 min., eller til der er ca. 1 dl tilbage. Blend væske og rødbeder i ca. 1 min. til saucen er jævn. Vend griseklumperne i denne sauce.

Kog imens rødbederne ved jævn varme og under låg i ca. 1½ time. Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær de lune rødbeder i skiver og drys med ost lige inden serveringen.

Kog perleløgene i vand tilsat salt og enebær i ca. 5 min. Hæld vandet fra og vend løgene sammen med yoghurt, peberrod og salt. Smag til og juster evt. med lidt mælk hvis dressingen er for tyk.

Kog jordskokkerne i vand tilsat salt i ca. 5 min., eller til de er knap møre. Lad smørret blive gyldent i en pande. Skær jordskokkerne i kvarte og steg dem gyldne i ca. 3 min. Drys dem med salt og server dem til griseklumperne.

Ved serveringen

Anret 2 griseklumper til hver sammen med lidt rødbedesauce, rødbeder drysset med ost, lidt perleløgsdressing og lune jordskokker.

Tip

I stedet for kæbeklumper kan du bruge musklerne fra svineskankerne.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,1 g
  • Protein: 41 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 37 %
Print

Vin match

Barbera Piemonte, Italien

Her vil en rødvin på barbera-druen være super lækker, og det kan godt betale sig at ikke at købe den billigste Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød