Kaffekage - side cakes
1 time 10 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Side cakes er en ny måde at servere skærekager på - og det er kun fantasien, der sætter grænser, når kagerne skal pyntes. En enkel skærekage bliver til en overdådig lille kage med topping efter eget valg. Vi har toppet vores svampede kaffekage med chokoladeganache, saltkaramel, flødeskum og bær. En kombination som smager vanvittig lækkert. Server side cakes med en god kop kaffe til.
Ingredienser
Kaffekage
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Brun farin (ca. 3½ dl)
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
3
Æg
|
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
4 spsk
Kakaopulver
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
½ tsk
Salt
|
|
1 spsk
Frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
|
|
2 dl
Mælk
|
Chokoladeganache
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
200 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|
½ spsk
Frysetørret kaffepulver - gerne espressopulver
|
Tilbehør - vælg mellem
Dulce de leche - rørt med havsalt
|
|
---|---|
Piskefløde - pisket til et let skum
|
|
Peanuts - grofthakkede
|
|
Mørk chokolade - grofthakket
|
|
Friske bær
|
|
Solbærmarmelade
|
Sådan gør du
Kaffekage
Chokoladeganache
Sådan serverer du side cakes
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
17737 kJ / 4239 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1467 kJ / 351 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 5,9 % | 5,1 g |
Kulhydrat: | 43,7 % | 37,7 g |
Fedt: | 50,4 % | 20 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.