Bagt cheesecake med kaffemousse

Bagt cheesecake med kaffemousse

60+ min
Dejlig opskrift på cheesecake med mørk kiksebund, et lag med bagt cheesecake, et lag kaffemousse og toppet med karamelsauce. Der er kaffe i både kiksebund og kaffemousse - og flødeost i både den bagte del og i kaffemousse. Og hele herligheden er toppet med en lækker karamelsauce. En skøn dobbelt cheesecake for cheesecake- og kaffeelskere!

Sådan gør du

Bund
  • Kør kiks og kaffebønner i en foodprocessor til massen er helt findelt og bland det med smeltet smør.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund på en springform (ca. 22 cm i diameter). Tryk kikseblandingen ud i bunden af springformen.
Bagt cheesecake
  • Pisk flødeost, sukker og vanilje cremet med en håndmixer ved lav hastighed. Pas på ikke at overpiske, da det kan give revner og/eller luftbobler i kagen under bagning.
  • Tilsæt æggeblommer og -hvider lidt af gangen, stadig under piskning ved lav hastighed, til en jævn blanding. Pas igen på ikke at piske for meget.
  • Hæld blandingen på kiksebunden og forbag kagen midt i ovnen 10 min. ved 200° - traditionel ovn. Skru ned til 100° og bag den færdig 1 time uden at åbne ovnen.
  • Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen - uden at åbne lågen i ca. ½ time.
  • Tag kagen ud af ovnen og stil den på køl, mens du forbereder kaffemoussen.
Kaffemousse
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kog vandet op i en gryde og tag den af varmen. Opløs pulverkaffen heri. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i kaffen.
  • Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Pisk flødeosten i ved lav hastighed.
  • Rør lidt af flødeosteblandingen i kaffen, og tilsæt så kaffen til resten af flødeosteblandingen i en tynd stråle.
  • Pisk fløden til et let skum og rør flødeosteblandingen i flødeskummet i en tynd stråle.
  • Tag den bagte cheesecake ud fra køl. Tag ringen af springformen og rengør den.
  • Flyt kagen over på et serveringsfad og sæt ringen på igen foret med lagkageplast.
  • Hæld forsigtigt kaffemoussen over kagen. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 4 timer - eller til moussen har sat sig.
Karamelsauce
  • Kom sukkeret i en tykbundet gryde i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved jævn varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten.
  • Rør til sukkeret er helt smeltet - det går stærkt. Tag gryden af varmen og smelt smørret heri under omrøring.
  • Tilsæt fløden og rør til det er en glat karamelsauce - det går også hurtigt! Tilsæt vand og hæld saucen i en skål eller kande.
  • Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis saucen er tyknet for meget ved servering. Den skal være så tynd, at den kan hældes på kagen.
Ved servering
  • Fjern ringen og lagkageplasten fra kagen.
  • Pynt med karamelsauce og chokoladekaffebønner - og server med resten af karamelsaucen.

Med malede kaffebønner menes den type kaffe, som bruges til filterkaffe eller i en stempelkande. Hele kaffebønner bliver ikke findelt nok i foodprocessoren og frysetørret kaffe smager anderledes.

Mere inspiration

Her får du opskriften på den helt klassiske cheesecake.

Cheesecake
60+ min
Cheesecake
(5)

Ingredienser

Bund
225 g Mørke chokoladekiks, fx oreos
1 spsk Malede kaffebønner
75 g Smeltet smør
Bagt cheesecake
700 g Flødeost
150 g Sukker
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
4 Æggeblommer (ca. 60 g)
2 Æggehvider (ca. 60 g)
Kaffemousse
4 blade Husblas
1 dl Kogende vand
1 spsk Frysetørret kaffepulver
6 Æggeblommer (ca. 90 g)
50 g Sukker
200 g Flødeost
¼ liter Piskefløde
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Karamelsauce
50 g Sukker
25 g Smør
¼ dl Piskefløde
1 spsk Koldt vand
Pynt
Chokoladekaffebønner