Bagt cheesecake med kaffemousse

Bagt cheesecake med kaffemousse

60+ min
Dejlig cheesecake med mørk kiksebund, bagt cheesecake, kaffemousse og karamelsauce. Der er kaffe i både kiksebunden og kaffemoussen - og flødeost i både den bagte del og i kaffemoussen. Og hele herligheden er toppet med en lækker karamelsauce. En skøn dobbelt cheesecake for cheesecake- og kaffeelskere!

Sådan gør du

Bund
  • Kør kiks og kaffebønner i en foodprocessor til massen er helt findelt og bland det med smeltet smør.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund på en springform (ca. 22 cm i diameter). Tryk kikseblandingen ud i bunden af springformen.
Bagt cheesecake
  • Pisk flødeost, sukker og vanilje cremet med en håndmixer ved lav hastighed. Pas på ikke at overpiske, da det kan give revner og/eller luftbobler i kagen under bagning.
  • Tilsæt æggeblommer og -hvider lidt af gangen, stadig under piskning ved lav hastighed, til en jævn blanding. Pas igen på ikke at piske for meget.
  • Hæld blandingen på kiksebunden og forbag kagen midt i ovnen. Skru ned til 100° og bag den færdig uden at åbne ovnen.
  • Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen - uden at åbne lågen i ca. ½ time.
  • Tag kagen ud af ovnen og stil den på køl, mens du forbereder kaffemoussen.
Kaffemousse
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Kog vandet op i en gryde og tag den af varmen. Opløs pulverkaffen heri. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den i kaffen.
  • Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Pisk flødeosten i ved lav hastighed.
  • Rør lidt af flødeosteblandingen i kaffen, og tilsæt så kaffen til resten af flødeosteblandingen i en tynd stråle.
  • Pisk fløden til et let skum og rør flødeosteblandingen i flødeskummet i en tynd stråle.
  • Tag den bagte cheesecake ud fra køl. Tag ringen af springformen og rengør den.
  • Flyt kagen over på et serveringsfad og sæt ringen på igen foret med lagkageplast.
  • Hæld forsigtigt kaffemoussen over kagen. Stil kagen tildækket i køleskabet i ca. 4 timer - eller til moussen har sat sig.
Karamelsauce
  • Kom sukkeret i en tykbundet gryde i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved jævn varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten.
  • Rør til sukkeret er helt smeltet - det går stærkt. Tag gryden af varmen og smelt smørret heri under omrøring.
  • Tilsæt fløden og rør til det er en glat karamelsauce - det går også hurtigt! Tilsæt vand og hæld saucen i en skål eller kande.
  • Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis saucen er tyknet for meget ved servering. Den skal være så tynd, at den kan hældes på kagen.
Ved servering
  • Fjern ringen og lagkageplasten fra kagen.
  • Pynt med karamelsauce og chokoladekaffebønner - og server med resten af karamelsaucen.
Forbagning
  • 10 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagning
  • 1 time ved 100° - traditionel ovn + ½ time ved eftervarme.
Mere inspiration

Her får du opskriften på den helt klassiske cheesecake.

Cheesecake
60+ min
Cheesecake
(4)
Velbekomme!
Bemærk

Med malede kaffebønner menes den type kaffe, som bruges til filterkaffe eller i en stempelkande. Hele kaffebønner bliver ikke findelt nok i foodprocessoren og frysetørret kaffe smager anderledes.

Ingredienser

Bund
Mørke chokoladekiks, fx oreos
225 g
Malede kaffebønner
1 spsk
Smeltet smør
75 g
Bagt cheesecake
700 g
Sukker
150 g
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1
Æggeblommer (ca. 60 g)
4
Æggehvider (ca. 60 g)
2
Kaffemousse
Husblas
4 blade
Kogende vand
1 dl
Frysetørret kaffepulver
1 spsk
Æggeblommer (ca. 90 g)
6
Sukker
50 g
200 g
¼ liter
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
Karamelsauce
Sukker
50 g
Smør
25 g
¼ dl
Koldt vand
1 spsk
Pynt
Chokoladekaffebønner