Cremet kaffekage

Cremet kaffekage

45 min
Fryseegnet
Dejlig, bastant kage. Kaffebønnerne giver tyggemodstand og voksensmag.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 175°.

  • Smelt smørret og vend kakao heri. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Knus kaffebønnerne i en morter og vend dem i "æggesnapsen" sammen med vaniljesukker, kakaoblanding, kaffe og mel. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Kom chokoladebønner på kagen, mens den stadig er varm. Lad den køle af på en bagerist.
  • Server kagen med iskoldt flødeskum.
Tip
  • Bag kagen ca. 5 min. mindre og få den flydende i midten - brug da pasteuriserede æg.
Energiindhold for hele retten:

16257 kJ / 3886 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1531 kJ / 366 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 4,6 % 4,1 g
Kulhydrat: 39,4 % 35,5 g
Fedt: 56 % 23,1 g
Mere inspiration

Kaffekage med iskaffe - det lyder da som et herligt match...

Iskaffe
5 min
Iskaffe
(92)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

150 g Smør
50 g Kakaopulver (ca. 1 dl)
2 Æg
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 spsk Kaffebønner
1 tsk Vaniljesukker
1 dl Stærk kaffe
125 g Hvedemel (ca. 2 dl)
Pynt
½ dl Chokoladekaffebønner
Tilbehør
¼ liter Piskefløde