Cremet kaffekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

45 min

Dejlig, bastant kage. Kaffebønnerne giver tyggemodstand og voksensmag.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 150 g smør
  • 50 g kakao (ca. 1 dl)
  • 2 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 spsk kaffebønner
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl stærk kaffe
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)

Pynt

  • ½ dl chokoladekaffebønner

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret og vend kakao heri. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Knus kaffebønnerne i en morter og vend dem i "æggesnapsen" sammen med vaniljesukker, kakaoblanding, kaffe og mel. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Kom chokoladebønner på kagen, mens den stadig er varm. Lad den køle af på en bagerist.

Server kagen med iskoldt flødeskum.

Tip

Bag kagen ca. 5 min. mindre og få den flydende i midten - brug da pasteuriserede æg.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 55 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: