Cremet kaffekage - Opskrifter - Arla

Cremet kaffekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

45 min

Dejlig, bastant kage. Kaffebønnerne giver tyggemodstand og voksensmag.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 personer

  • 150 g smør
  • 50 g kakao (ca. 1 dl)
  • 2 æg
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 spsk kaffebønner
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl stærk kaffe
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)

Pynt

  • ½ dl chokoladekaffebønner

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret og vend kakao heri. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Knus kaffebønnerne i en morter og vend dem i "æggesnapsen" sammen med vaniljesukker, kakaoblanding, kaffe og mel. Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter) og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen. Kom chokoladebønner på kagen, mens den stadig er varm. Lad den køle af på en bagerist.

Server kagen med iskoldt flødeskum.

Tip

Bag kagen ca. 5 min. mindre og få den flydende i midten - brug da pasteuriserede æg.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 55 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: