Svensk chokoladekage med kaffe og ganache

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Ganache er et fransk ord for en lind chokoladecreme. Her er den tilsmagt med nøddecreme og pyntet på toppen af den svenske chokoladekage med kaffesmag.

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 portioner

  • 10 g smør
  • ½ dl kokosmel
  • 2 æg
  • 250 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 100 g smør - smeltet og afkølet
  • 85 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 5 spsk kakao
  • 1 spsk vaniljesukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 spsk espressokaffe - afkølet

Chokoladeganache

Tilbehør

  • ½ kg jordbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør og fordel kokosmel på bunden og siden.

Rør æg og sukker sammen og vend smørret heri. Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og salt og vend det i blandingen skiftevis med kaffen. Fordelen dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad den afkøle i formen på en bagerist.

Chokoladeganache

Hak chokoladen groft. Smelt fløde, sukker, sirup og chokolade i en lille tykbundet gryde og lad blandingen koge i ca. 15 min. ved jævn varme og under omrøring. Tag gryden af varme og bland nutella og smør i blandingen, så den er ensartet. Smør ganachen på kagen og lad den køle af i køleskabet i mindst 3 timer.

Pynt den afkølede chokoladekage med halve jordbær.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 25120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: