Svensk chokoladekage med kaffe og ganache

Svensk chokoladekage med kaffe og ganache

60+ min
Denne opskrift på svensk chokoladekage med kaffe og ganache er nem at gå til, den smager fantastisk og kan spises hele året med det udvalg af bær, der er sæson for. I Sverige elsker de "kladdkaka" - som de kalder kager af denne type som denne chokoladekage er. Ganache er et fransk ord for en lind chokoladecreme. Her er ganachen tilsmagt med nøddecreme - som er lagt på toppen af den svenske chokoladekage med kaffesmag. Server chokoladekagen med ganache med flødeskum og/eller flødeis.
https://www.arla.dk/opskrifter/svensk-chokoladekage-med-kaffe-og-ganache/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Chokoladekage
  • Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør og fordel kokosmel på bunden og siden.
  • Rør æg og sukker sammen og vend smørret heri.
  • Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og salt og vend det i blandingen skiftevis med kaffe.
  • Fordelen dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad den afkøle i formen på en bagerist.
Chokoladeganache
  • Smelt chokolade, fløde, sukker og sirup i en lille gryde og lad blandingen koge i ca. 15 min. ved jævn varme og under omrøring.
  • Tag gryden af varme og bland nutella og smør i blandingen, så den er ensartet.
  • Smør ganachen på kagen og lad den køle af i køleskabet i mindst 3 timer.
Ved serveringen
  • Pynt den afkølede chokoladekage med halve jordbær.

Du kan udskifte den kolde kaffe med mælk eller kakao og dermed få en mere børnevenlig chokoladekage.

Energiindhold for hele retten:

24481 kJ / 5851 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1221 kJ / 292 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 3,3 % 2,4 g
Kulhydrat: 50,8 % 36,5 g
Fedt: 45,9 % 15,1 g
Mere inspiration

Det smager skønt med flødeis til chokoladekagen.

Hjemmelavet flødeis
60+ min
Hjemmelavet flødeis
(101)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser

Chokoladekage
10 g Smør
½ dl Kokosmel
2 Æg
250 g Sukker (ca. 2½ dl)
100 g Smør - smeltet og afkølet
85 g Hvedemel (ca. 1½ dl)
5 spsk Kakaopulver
1 spsk Vaniljesukker
¼ tsk Groft salt
3 spsk Espressokaffe - afkølet
Chokoladeganache
125 g Grofthakket mørk chokolade
2½ dl Piskefløde
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
1¼ dl Lys sirup
150 g Nutella
50 g Smør
Tilbehør
½ kg Jordbær eller andre bær i sæson