Svensk chokoladekage med kaffe og ganache

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Ganache er et fransk ord for en lind chokoladecreme. Her er den tilsmagt med nøddecreme og pyntet på toppen af den svenske chokoladekage med kaffesmag.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Opskriften gælder for 10 portioner

  • 10 g smør
  • ½ dl kokosmel
  • 2 æg
  • 250 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 100 g smør - smeltet og afkølet
  • 85 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 5 spsk kakaopulver
  • 1 spsk vaniljesukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 spsk espressokaffe - afkølet

Chokoladeganache

Tilbehør

  • ½ kg jordbær

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør og fordel kokosmel på bunden og siden.

Rør æg og sukker sammen og vend smørret heri. Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og salt og vend det i blandingen skiftevis med kaffen. Fordelen dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad den afkøle i formen på en bagerist.

Chokoladeganache

Hak chokoladen groft. Smelt fløde, sukker, sirup og chokolade i en lille tykbundet gryde og lad blandingen koge i ca. 15 min. ved jævn varme og under omrøring. Tag gryden af varme og bland nutella og smør i blandingen, så den er ensartet. Smør ganachen på kagen og lad den køle af i køleskabet i mindst 3 timer.

Pynt den afkølede chokoladekage med halve jordbær.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 25120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 46 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag