Svensk chokoladekage med kaffe og ganache
60+ min

Svensk chokoladekage med kaffe og ganache

Ganache er et fransk ord for en lind chokoladecreme. Her er den tilsmagt med nøddecreme og pyntet på toppen af den svenske chokoladekage med kaffesmag.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svensk chokoladekage med kaffe og ganache

Ganache er et fransk ord for en lind chokoladecreme. Her er den tilsmagt med nøddecreme og pyntet på toppen af den svenske chokoladekage med kaffesmag.

Opskriften gælder for 10 portioner

  • 10 g smør
  • ½ dl kokosmel
  • 2 æg
  • 250 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 100 g smør - smeltet og afkølet
  • 85 g hvedemel (ca. 1½ dl)
  • 5 spsk kakao
  • 1 spsk vaniljesukker
  • ¼ tsk groft salt
  • 3 spsk espressokaffe - afkølet

Chokoladeganache

Tilbehør

  • ½ kg jordbær

Fremgangsmåde:

Smør en springform (ca. 24 cm i diameter) med smør og fordel kokosmel på bunden og siden.

Rør æg og sukker sammen og vend smørret heri. Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og salt og vend det i blandingen skiftevis med kaffen. Fordelen dejen jævnt i springformen og bag kagen midt i ovnen. Lad den afkøle i formen på en bagerist.

Chokoladeganache

Hak chokoladen groft. Smelt fløde, sukker, sirup og chokolade i en lille tykbundet gryde og lad blandingen koge i ca. 15 min. ved jævn varme og under omrøring. Tag gryden af varme og bland nutella og smør i blandingen, så den er ensartet. Smør ganachen på kagen og lad den køle af i køleskabet i mindst 3 timer.

Pynt den afkølede chokoladekage med halve jordbær.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 46 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Protein: 3 %
  • Fiber: 22,7 g
Print