Svensk chokoladekage med kaffe og ganache

Svensk chokoladekage med kaffe og ganache

60+ min

Denne opskrift på svensk chokoladekage med kaffe og ganache er nem at gå til, den smager fantastisk og kan spises hele året med det udvalg af bær, der er sæson for. I Sverige elsker de "kladdkaka" - som de kalder kager af denne type som denne chokoladekage er. Ganache er et fransk ord for en lind chokoladecreme. Her er ganachen tilsmagt med nøddecreme - som er lagt på toppen af den svenske chokoladekage med kaffesmag. Server chokoladekagen med ganache med flødeskum og/eller flødeis.

Mere inspiration

Det smager skønt med flødeis til chokoladekagen.

Velbekomme!
Tip

Du kan udskifte den kolde kaffe med mælk eller kakao og dermed få en mere børnevenlig chokoladekage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

24211 kJ / 5787 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1225 kJ / 293 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 3,5 % 2,5 g
Kulhydrat: 49,1 % 35,4 g
Fedt: 47,4 % 15,7 g
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum. 

Ingredienser