Svensk chokoladekage med kaffe og ganache
3 timer 55 min
•
Arbejdstid: 55 min
•
Denne opskrift på svensk chokoladekage med kaffe og ganache er nem at gå til, den smager fantastisk og kan spises hele året med det udvalg af bær, der er sæson for. I Sverige elsker de "kladdkaka" - som de kalder kager af denne type som denne chokoladekage er. Ganache er et fransk ord for en lind chokoladecreme. Her er ganachen tilsmagt med nøddecreme - som er lagt på toppen af den svenske chokoladekage med kaffesmag. Server chokoladekagen med ganache med flødeskum og/eller flødeis.
Ingredienser
Chokoladekage
10 g
Smør
|
|
---|---|
½ dl
Kokosmel
|
2
Æg
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 2½ dl)
|
|
100 g
Smør - smeltet og afkølet
|
|
85 g
Hvedemel (ca. 1½ dl)
|
|
5 spsk
Kakaopulver
|
|
1 spsk
Vaniljesukker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
3 spsk
Espressokaffe - afkølet
|
Chokoladeganache
125 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|
---|---|
2½ dl
Piskefløde
|
|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
1¼ dl
Lys sirup
|
|
150 g
Nutella
|
|
50 g
Smør
|
Tilbehør
½ kg
Jordbær eller andre bær i sæson
|
---|
Sådan gør du
Chokoladekage
Chokoladeganache
Ved serveringen
Du kan udskifte den kolde kaffe med mælk eller kakao og dermed få en mere børnevenlig chokoladekage.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
24481 kJ / 5851 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1221 kJ / 292 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 3,3 % | 2,4 g |
Kulhydrat: | 50,8 % | 36,5 g |
Fedt: | 45,9 % | 15,1 g |
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.