Kagemand af kakaoboller

Kagemand af kakaoboller

60+ min
Fryseegnet
Dejlige luftige boller bagt med kakaomælk er en sikker vinder til børnefødselsdagen. Kakaobollerne smager godt selv uden pynt - så bag gerne en ekstra portion. Pynt kagemanden med farvet glasur og dit yndlingsslik!

Sådan gør du

Bagetid:

10-12 min. ved 200° - varmluft. Hovedet evt. et par minutter længere.

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt kakaomælken. Hæld landingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Tag ⅓ af dejen fra og form den til hoved og hår (fx en pølse klippet i hanekam) og stil den på en plade med bagepapir. Tril resten af dejen til 18-20 boller og form dem som en krop på en anden plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækkede i ca. 20 min. Pensl med æg og bag dem. Lad kagemanden køle af på en bagerist og pynt med glasur og chokoladeknapper.

Chokolademanden kan også pyntes med flag, lys og slik.

Kagen kan fryses uden pynt.

Energiindhold for hele retten:

17758 kJ / 4244 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1159 kJ / 277 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 9,1 % 6,2 g
Kulhydrat: 61,3 % 41,8 g
Fedt: 29,6 % 9,3 g

Ingredienser

150 g Smør
½ liter Kakaomælk
75 g Gær
3 spsk Sukker
1½ tsk Groft salt
2 spsk Kakaopulver
750 g Hvedemel
Pensling
Sammenpisket æg
Pynt
Glasur i forskellige farver
Kulørte chokoladeknapper
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk