Kakaoboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(15 vurderinger)

60+ min

Alt-i-en fødselsdagboller! Kakaomælken er her tilsat de lækre, bløde, brune boller - men derfor vil en stor kop varm kakao med flødeskum stadig smage fantastisk til.

Ingredienser

Ca. 16 stk. pr. portion

Antal portioner

Pensling

  • sammenpisket æg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt kakaomælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Rør æggene i og tilsæt melet (hold evt. lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning i ca. 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Lad bollerne efterhæve tildækkede på plader med bagepapir i ca. 20 min. Pensl med æg og bag bollerne midt i ovnen.

Bagetid

10-12 min. ved 200° - varmluft.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde: