Kakaosmør

45 min
Kakaosmør

Lækkert hjemmelavet smørepålæg - velegnet til brød og kiks.

Ingredienser

250 g Smør
250 g Flormelis (ca. 4 3/4 dl)
1 spsk Vaniljesukker
2½ spsk Kakaopulver

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en lille gryde ved jævn varme, men uden at det bruner. Tag gryden af varmen og rør resten af ingredienserne i. Kom blandingen i en skål og stil den tildækket i køleskabet. Rør i kakaosmørret 3-4 gange, mens det køler af. Kom kakaosmørret i et glas med låg og stil det i køleskabet til næste dag. Server det kolde kakaosmør sammen med kiks eller brød til fx en brunch eller eftermiddagsforkælelse.

Tip

  • Kakaosmør kan stå i køleskabet i ca. 2 uger.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12238 kJ / 2925 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2318 kJ / 554 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 0,7 % 1 g
Kulhydrat: 36,6 % 49,9 g
Fedt: 62,7 % 39,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kakaosmor/