Endnu en skøn og nem opskrift på hjemmebagt kage.
Du kan pynte din kage med flormelis. Ønsker du ikke appelsinsmag, kan du undlade revet appelsinskal og udskifte appelsinsaft med mælk.
Du kan bage kagen i en smurt sandkageform (ca. 1½ liter). Bag kagen midt i ovnen. Du kan også lave en dobbelt portion kagedej og fordele den i en smurt bradepande (ca. 5 x 22 x 30 cm).
Kakao, appelsinskal og -saft kan erstattes af 5 spsk syltet, finthakket ingefær og 1 dåse hele, syltede grønne figner (ca. 410 g). Ingefæren vendes i kagedejen, og dejen fordeles i den smurte springform. Lad fignerne dryppe af i en sigte og stik dem ned i den rå dej, så kun toppen kan ses. Bag kagen som nævnt i opskriften.
17000 kJ / 4063 kcal
1408 kJ / 337 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 4,6 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 44,2 % | 36,6 g |
Fedt: | 51,2 % | 19,5 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
Blødt smør
|
150 g |
---|---|
Sukker (ca. 3 dl)
|
250 g |
Æg
|
2 |
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
1½ tsk |
Friskpresset appelsinsaft
|
½ dl |
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
|
225 g |
Kakaopulver
|
2 spsk |
Bagepulver
|
2 tsk |
Vaniljesukker
|
2 tsk |
Mælk
|
1½ dl |
¼ liter |