Du kan pynte din kage med flormelis. Ønsker du ikke appelsinsmag, kan du undlade revet appelsinskal og udskifte appelsinsaft med mælk.
Du kan bage kagen i en smurt sandkageform (ca. 1½ liter). Bag kagen midt i ovnen. Du kan også lave en dobbelt portion kagedej og fordele den i en smurt bradepande (ca. 5 x 22 x 30 cm).
Kakao, appelsinskal og -saft kan erstattes af 5 spsk syltet, finthakket ingefær og 1 dåse hele, syltede grønne figner (ca. 410 g). Ingefæren vendes i kagedejen, og dejen fordeles i den smurte springform. Lad fignerne dryppe af i en sigte og stik dem ned i den rå dej, så kun toppen kan ses. Bag kagen som nævnt i opskriften.
16849 kJ / 4027 kcal
1394 kJ / 333 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 4,7 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 44,8 % | 36,7 g |
Fedt: | 50,5 % | 19 g |
Endnu en skøn og nem opskrift på hjemmebagt kage.
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
2
Æg
|
|
1½ tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
225 g
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
|
|
2 spsk
Kakaopulver
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
1½ dl
Mælk
|
¼ liter
Piskefløde pisket til flødeskum
|
---|