Kage med appelsin og kakao
60+ min

Kage med appelsin og kakao

Appelsinen i kagen giver et rigtig godt modspil til kakaoen.
Fryseegnet
Bedømmelse (48 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kage med appelsin og kakao

Appelsinen i kagen giver et rigtig godt modspil til kakaoen.

8 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 150 g blødt smør
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 æg
  • 1½ tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 225 g hvedemel (ca. 3¾ dl)
  • 2 spsk kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1½ dl mælk

Pynt

  • sigtet flormelis

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Kom smør og sukker i en røreskål og rør det godt sammen med en håndmixer (med piskeris), til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend appelsinskal og -saft i dejen med en fadskraber. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål. Sigt melblandingen, og vend den forsigtigt i sukker-smørblandingen med en fadskraber, skiftevis med mælken.

Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med en fadskraber og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist i ca. 10 min., før ringen til springformen fjernes. Løft kagen af springformens bund med en paletkniv og lad kagen køle af på bageristen. Anret kagen på et serveringsfad og server koldt flødeskum til. Kagen kan serveres lun.

Bradepandekage - 16 - 20 stykker

Tilbered en dobbelt portion kagedej og fordel den i en smurt bradepande (ca. 5 x 22 x 30 cm). Bag kagen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175°.

En sandkageform

Tilbered 1 portion kagedej og fordel den i en smurt sandkageform (ca. 1½ liter). Bag kagen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Smagsvariation

Kakao, appelsinskal og -saft kan erstattes af 5 spsk syltet, finthakket ingefær og 1 dåse hele, syltede grønne figner (ca. 410 g). Ingefæren vendes i kagedejen, og dejen fordeles i den smurte springform. Lad fignerne dryppe af i en sigte og stik dem ned i den rå dej, så kun toppen kan ses. Bag kagen som nævnt i opskriften.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,7 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 50 %
Print