Kage med appelsin og kakao

1 time 25 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Kage med appelsin og kakao

Helt klassisk chokoladekage. Den er nem og simpel, og smager selvfølgelig så godt. Kagen har en lidt svampet konsistens og så giver appelsinen i kagen et rigtig godt modspil til kakaoen. En hjemmelavet chokoladekage af den helt traditionelle slags. Prøv chokoladekagen med letpisket flødeskum - her kan alle være med, både når den skal bages, men så sandelig også, når den skal spises.

Ingredienser

Kage med appelsin og kakao

150 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
2 Æg
1½ tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
½ dl Friskpresset appelsinsaft
225 g Hvedemel (ca. 3¾ dl)
2 spsk Kakaopulver
2 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
1½ dl Mælk

Tilbehør

¼ liter Piskefløde pisket til flødeskum

Sådan gør du

Kage med appelsin og kakao

  • Kom smør og sukker i en røreskål og pisk det godt sammen med en håndmixer, til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Vend appelsinskal og -saft i dejen med en dejskraber.
  • Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål.
  • Sigt melblandingen forsigtigt i sukker-smørblandingen og vend det sammen med en dejskraber, skiftevis med mælken.
  • Fordel dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) med en dejskraber og bag kagen midt i ovnen ca. 45 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Lad kagen køle af på en bagerist i ca. 10 min., før ringen til springformen fjernes.
  • Løft kagen af springformens bund med en paletkniv og lad kagen køle af på bageristen.
  • Anret kagen på et serveringsfad og server med koldt flødeskum til. Kagen kan serveres lun.

Du kan pynte din kage med flormelis. Ønsker du ikke appelsinsmag, kan du undlade revet appelsinskal og udskifte appelsinsaft med mælk.

Du kan bage kagen i en smurt sandkageform (ca. 1½ liter). Bag kagen midt i ovnen. Du kan også lave en dobbelt portion kagedej og fordele den i en smurt bradepande (ca. 5 x 22 x 30 cm).

Kakao, appelsinskal og -saft kan erstattes af 5 spsk syltet, finthakket ingefær og 1 dåse hele, syltede grønne figner (ca. 410 g). Ingefæren vendes i kagedejen, og dejen fordeles i den smurte springform. Lad fignerne dryppe af i en sigte og stik dem ned i den rå dej, så kun toppen kan ses. Bag kagen som nævnt i opskriften.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16849 kJ / 4027 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1394 kJ / 333 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 4,7 % 3,8 g
Kulhydrat: 44,8 % 36,7 g
Fedt: 50,5 % 19 g
Relateret video Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

https://www.arla.dk/opskrifter/kage-med-appelsin-og-kakao/