Kage med appelsin og kakao
Helt klassisk chokoladekage. Den er nem og simpel, og smager selvfølgelig så godt. Kagen har en lidt svampet konsistens og så giver appelsinen i kagen et rigtig godt modspil til kakaoen. En hjemmelavet chokoladekage af den helt traditionelle slags. Prøv chokoladekagen med letpisket flødeskum - her kan alle være med, både når den skal bages, men så sandelig også, når den skal spises.
Ingredienser
Kage med appelsin og kakao
150 g
Blødt smør
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
2
Æg
|
|
1½ tsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
|
½ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
225 g
Hvedemel (ca. 3¾ dl)
|
|
2 spsk
Kakaopulver
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
2 tsk
Vaniljesukker
|
|
1½ dl
Mælk
|
Tilbehør
¼ liter
Piskefløde pisket til flødeskum
|
---|
Sådan gør du
Kage med appelsin og kakao
Du kan pynte din kage med flormelis. Ønsker du ikke appelsinsmag, kan du undlade revet appelsinskal og udskifte appelsinsaft med mælk.
Du kan bage kagen i en smurt sandkageform (ca. 1½ liter). Bag kagen midt i ovnen. Du kan også lave en dobbelt portion kagedej og fordele den i en smurt bradepande (ca. 5 x 22 x 30 cm).
Kakao, appelsinskal og -saft kan erstattes af 5 spsk syltet, finthakket ingefær og 1 dåse hele, syltede grønne figner (ca. 410 g). Ingefæren vendes i kagedejen, og dejen fordeles i den smurte springform. Lad fignerne dryppe af i en sigte og stik dem ned i den rå dej, så kun toppen kan ses. Bag kagen som nævnt i opskriften.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16849 kJ / 4027 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1394 kJ / 333 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 4,7 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 44,8 % | 36,7 g |
Fedt: | 50,5 % | 19 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.