Sandkage

Sandkage

60+ min
Fryseegnet
Sandkage smager, i al sin enkelhed, bare godt. Der er ikke nogen dikkedarer ved hjemmelavet saftig og nem sandkage, den er, hvad den er - en perfekt blanding af smør, sukker, æg og mel + lidt vaniljesukker og bagepulver. En rigtig klassiker. Sandkage blev også kaldt "pund til pund kage" fordi den består af lige dele af de 4 hovedingredienser. Vi har dog valgt at tage et halvt pund (250 g) af hver ingrediens, så det passer til én kage. Men du kan jo snildt gå all-in og bage 2 sandkager, så det bliver den helt rigtige "pund til pund" kage. Hvis du har lyst, kan du sagtens pynte din sandkage, men den behøver det faktisk ikke. Ren retro!

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Sandkage
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt ind imellem.
  • Bland mel, vaniljesukker og bagepulver. Vend det i smørblandingen.
  • Smør en slip-let brødform (ca. 1½ liter) godt med smør. Fordel dejen i formen og bag sandkagen midt i ovnen.
  • Lad sandkagen køle af i formen i ca. 10 min., vend den ud og lad kagen køle helt af.

Du kan bruge bagepapir i formen, i stedet for at smøre den. Sørg for at bagepapiret ligger glat i formen, hvis du vil have et fint stramt snit, når kagen er bagt.

Sådan kan du lave marmorkage: Bland 1½ spsk kakao i halvdelen af dejen, så du har en mørk og en lys dej. Fordel den mørke dej i 2 sandkageforme og fordel derefter den lyse dej i formene. Rør forsigtigt rundt med en gaffel så den mørke og lyse dej blander sig og der fremkommer et mønster.

Energiindhold for hele retten:

16797 kJ / 4015 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1730 kJ / 413 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 4,8 % 4,9 g
Kulhydrat: 44,8 % 45,6 g
Fedt: 50,4 % 23,5 g
Mere inspiration

Har du lyst til at prøve en anden rigtig mormorklassisker?

Sirupslagkage
60+ min
Sirupslagkage
(49)

Ingredienser

Sandkage
250 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3 dl)
4 Æg
250 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
3 tsk Vaniljesukker
1 tsk Bagepulver
Smør til formene