Sandkage

Sandkage

60+ min
Fryseegnet

Sandkage smager, i al sin enkelhed, bare godt. Der er ikke nogen dikkedarer ved hjemmelavet saftig og nem sandkage, den er, hvad den er - en perfekt blanding af smør, sukker, æg og mel + lidt vaniljesukker og bagepulver. En rigtig klassiker. Sandkage blev også kaldt "pund til pund kage" fordi den består af lige dele af de 4 hovedingredienser. Vi har dog valgt at tage et halvt pund (250 g) af hver ingrediens, så det passer til én kage. Men du kan jo snildt gå all-in og bage 2 sandkager, så det bliver den helt rigtige "pund til pund" kage. Hvis du har lyst, kan du sagtens pynte din sandkage, men den behøver det faktisk ikke. Ren retro!

Mere inspiration

Har du lyst til at prøve en anden rigtig mormorklassisker?

Velbekomme!
Tip

Du kan bruge bagepapir i formen, i stedet for at smøre den. Sørg for at bagepapiret ligger glat i formen, hvis du vil have et fint stramt snit, når kagen er bagt.

Variation

Sådan kan du lave marmorkage: Bland 1½ spsk kakao i halvdelen af dejen, så du har en mørk og en lys dej. Fordel den mørke dej i 2 sandkageforme og fordel derefter den lyse dej i formene. Rør forsigtigt rundt med en gaffel så den mørke og lyse dej blander sig og der fremkommer et mønster.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16805 kJ / 4016 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1736 kJ / 415 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 5,2 % 5,3 g
Kulhydrat: 44,6 % 45,5 g
Fedt: 50,2 % 23,6 g

Ingredienser