Sandkage
&format=webp)
Sandkage smager, i al sin enkelhed, bare godt. Der er ikke nogen dikkedarer ved hjemmelavet saftig og nem sandkage, den er, hvad den er - en perfekt blanding af smør, sukker, æg og mel + lidt vaniljesukker og bagepulver. En rigtig klassiker. Sandkage blev også kaldt "pund til pund kage" fordi den består af lige dele af de 4 hovedingredienser. Vi har dog valgt at tage et halvt pund (250 g) af hver ingrediens, så det passer til én kage. Men du kan jo snildt gå all-in og bage 2 sandkager, så det bliver den helt rigtige "pund til pund" kage. Hvis du har lyst, kan du sagtens pynte din sandkage, men den behøver det faktisk ikke. Ren retro!
Ingredienser
Sandkage
250 g
Blødt smør
|
|
---|---|
250 g
Sukker (ca. 3 dl)
|
|
4
Æg
|
|
250 g
Hvedemel (ca. 4¼ dl)
|
|
3 tsk
Vaniljesukker
|
|
1 tsk
Bagepulver
|
|
Smør til formene
|
Sådan gør du
Sandkage
Du kan bruge bagepapir i formen, i stedet for at smøre den. Sørg for at bagepapiret ligger glat i formen, hvis du vil have et fint stramt snit, når kagen er bagt.
Sådan kan du lave marmorkage: Bland 1½ spsk kakao i halvdelen af dejen, så du har en mørk og en lys dej. Fordel den mørke dej i 2 sandkageforme og fordel derefter den lyse dej i formene. Rør forsigtigt rundt med en gaffel så den mørke og lyse dej blander sig og der fremkommer et mønster.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16794 kJ / 4014 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1730 kJ / 413 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 4,8 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 44,8 % | 45,6 g |
Fedt: | 50,4 % | 23,5 g |
