Sandkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(121 vurderinger)

60+ min

Klassisk sandkage! Tilsæt kakao i halvdelen af dejen og du har en marmorkage.

Ingredienser

Opskriften gælder for 20 personer

  • 250 g blødt smør
  • 500 g sukker (ca. 6 dl)
  • 4 æg
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ del)
  • 4 tsk bagepulver
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 1½ dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • ¼ liter mælk
  • smør til formene

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med kvark og mælk. Smør 2 sandkageforme (a ca. 1½ liter) godt med smør. Fordel dejen i de 2 forme og bag sandkagerne midt i ovnen. Lad kagerne køle af i formene i ca. 10 min. Vend sandkagerne ud og lad dem køle helt af.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Sådan kan du lave marmorkage: Bland 1½ spsk kakao i halvdelen af dejen, så du har en mørk og en lys dej. Fordel den mørke dej i 2 sandkageforme og fordel derefter den lyse dej i formene. Med en gaffel røre du forsigtigt rundt, så den mørke og lyse dej blander sig og der fremkommer et mønster.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 25820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,6 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 36 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: