Kanelstegte ananas med mandelflødeskum

Bedømmelse

(1 vurderinger)

30 min

Afslut vinterens festmiddag med varm, krydret ananas og kølig flødeskum.

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ ananas uden top
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 spsk stødt kanel
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk friskpresset limesaft

Sådan gør du

Sådan gør du

Skræl ananassen, skær den i 4 skiver og fjern stokken. Lad fedtstoffet blive varmt i en pande og drys kanel heri. Steg ananasskiverne ved kraftig varme i ca. 1 min. på hver side - eller til de er blevet gyldne. Dryp honning og limesaft over og lad dem stege ved jævn varme i yderligere ca. 3 min. - eller til honning og limesaft begynder at karamellisere - vend af og til.

Kom mandlerne i en tør pande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. under omrøring. Skru ned til jævn varme og rist dem i ca. 3 min. Hak dem groft og lad dem køle let af. Pisk fløden til et let skum og vend mandlerne heri.

Ved serveringen

Anret de lune ananas på tallerkener og kom lidt mandelflødeskum på toppen. Server resten ved siden af.

Tip

Du kan også flambere ananassen. Hæld ½ dl rom på dem mens de ligger i panden og sæt ild til dem. Pas på og sluk for emhætten. Sluk ilden efter 20-30 sek. Server straks.

Sådan pisker du flødeskum

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 62 %

Kilde: