Kaneltærte

Bedømmelse

(4 vurderinger)

45 min

Krydrede desserter er populære i Sydafrika. Tærten er god med en kop rooibos the.

Ingredienser

8 stykker pr. tærte

Antal portioner
  • 100 g smør
  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • ½ tsk bagepulver
  • 3 spsk sukker

Fyld

Tilbehør

  • 500 g frisk frugt, fx. fileter af appelsiner og pærer i både

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en gryde. Tilsæt mel, bagepulver og sukker og rør det sammen til en dej. Tryk dejen ud i en tærteform med løs bund (ca. 24 cm i diameter).

Fyld

Bland sukker, kanel og hvedemel sammen i en skål. Pisk fløden i sukkerblandingen og hæld fyldet på tærtedejen. Bag kaneltærten nederst i ovnen. Lad kaneltærten køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 56 %

Kilde: