Kaninragout med tomat og peberfrugt
30 min
•
En rigtig dejlig italiensk inspireret gryderet med kanin, solmodne tomater og laurbær. Ragouten skal simre i ovnen i 45 min, til kødet er mørt og blødt som smør. Kaninragout er en skøn sensommer og efterårs ret.
Ingredienser
Ragout
|
1
Ung flået kanin
|
|
|---|---|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
|
300 g
Blommetomater i halve
|
|
|
2
Røde peberfrugter i grove tern
|
|
|
2
Rødløg i tynde både
|
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
|
5
Laurbærblade
|
|
|
2 spsk
Finthakkede oreganoblade
|
|
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
|---|---|
|
100 g
Små sorte oliven, fx nicoise
|
Tilbehør
|
1 kg
Nye kogte kartofler
|
|---|
Sådan gør du
Ragout
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for kanin kan man anvende 1 kylling (ca. 1¾ kg).
I stedet for kartofler kan du servere 240 g groft brød til.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
365 kJ / 87 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 7,7 g |
| Fedt: | 2,8 g |
| Kulhydrat: | 7,7 g |