Kaninragout med tomat og peberfrugt

30 min
Kaninragout med tomat og peberfrugt

En rigtig dejlig italiensk inspireret gryderet med kanin, solmodne tomater og laurbær. Ragouten skal simre i ovnen i 45 min, til kødet er mørt og blødt som smør. Kaninragout er en skøn sensommer og efterårs ret.

Ingredienser

Ragout

1 Ung flået kanin
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Rapsolie
2 spsk Hvedemel
300 g Blommetomater i halve
2 Røde peberfrugter i grove tern
2 Rødløg i tynde både
2 Små finthakkede fed hvidløg
5 Laurbærblade
2 spsk Finthakkede oreganoblade
¼ liter Madlavningsfløde
100 g Små sorte oliven, fx nicoise

Tilbehør

1 kg Nye kogte kartofler

Sådan gør du

Ragout

  • Del kaninen i ca. 12 stykker. Rens, skyl og tør kødet og drys det med salt og peber.
  • Lad fedtstoffet blive varmt i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kødstykkerne i ca. 1 min. på hver side.
  • Drys mel på kødet og vend godt rundt. Tilsæt de øvrige ingredienser og læg låg på gryden.
  • Stil gryden nederst i ovnen og steg ragouten i ca. 45 min. ved 175° - varmluft.
  • Tilsæt fløde og steg i yderligere ca. 5 min., stadig under låg.
  • Top med oliven og server.

I stedet for kanin kan man anvende 1 kylling (ca. 1¾ kg).

I stedet for kartofler kan du servere 240 g groft brød til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11249 kJ / 2689 kcal

Næringsindhold pr. 100g

367 kJ / 88 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 35,8 % 7,7 g
Kulhydrat: 35,5 % 7,7 g
Fedt: 28,7 % 2,8 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kaninragout-med-tomat-og-peberfrugt-/