Karbonader med abrikoser

Bedømmelse

(4 vurderinger)

30 min

Karbonader...krebinetter, kært barn har mange navne, men de smager godt lige meget hvad de kalder sig.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 3 hakkede zittauerløg
  • 240 g grov bulgur (ca. 3 dl)
  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk stødt kardemomme
  • 1½ tsk groft salt
  • 400 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 100 g tørrede abrikoser i tynde strimler
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 400 g frosne grønne bønner
  • 1½ liter kogende vand
  • ½ tsk havsalt, fx maldon

Pynt

  • tørrede abrikoser i strimler

Sådan gør du

Sådan gør du

Vend kvark, mælk, salt og peber sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt bulgur, vand, kardemomme og salt. Lad bulguren koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Bland imens det hakkede kød, abrikoser, salt og peber. Form kødet til 8 små karbonader. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun karbonaderne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg i ca. 4 min. - vend af og til. Tag karbonaderne op og hold dem varme.

Kom bønnerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække ca. 3 min. og hæld vandet fra. Vend bulgur og bønner sammen og kom det i et stort fad. Drys med salt og fordel karbonaderne på toppen. Server straks sammen med den kolde kvarkdressing.

Tip

Tilsæt lidt ekstra mælk, hvis du vil have en tyndere dressing.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde: