Karbonader og porrecreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

45 min

En karbonade er en fladtrykt kugle af hakket kød stegt som en bøf. Ordet karbonade kommer af, at man oprindeligt ristede kødet over glødende trækul (carbon = kul).

Ingredienser

Antal portioner

Karbonader

  • 400 g hakket svinekød (3-7% fedt)
  • 3 spsk hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Porrecreme

Tilbehør

  • 1¼ kg kogte kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Karbonader

Form 8 små karbonader og vend dem i en blanding af mel, salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg karbonaderne ved jævn varme i ca. 9 min. - vend af og til. Tag karbonaderne af panden og hold dem varme.

Porrecreme

Bring vand og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog porrerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Tilsæt pastasauce, chili, salt og peber. Bring porrecremen i kog under omrøring og smag til.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 26 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: