Karbonader og porrecreme
45 min

Karbonader og porrecreme

En karbonade er en fladtrykt kugle af hakket kød stegt som en bøf. Ordet karbonade kommer af, at man oprindeligt ristede kødet over glødende trækul (carbon = kul).
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karbonader og porrecreme

En karbonade er en fladtrykt kugle af hakket kød stegt som en bøf. Ordet karbonade kommer af, at man oprindeligt ristede kødet over glødende trækul (carbon = kul).

Antal portioner

Karbonader

  • 400 g hakket svinekød (3-7% fedt)
  • 3 spsk hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Porrecreme

Tilbehør

  • 1¼ kg kogte kartofler

Fremgangsmåde:

Karbonader

Form 8 små karbonader og vend dem i en blanding af mel, salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg karbonaderne ved jævn varme i ca. 9 min. - vend af og til. Tag karbonaderne af panden og hold dem varme.

Porrecreme

Bring vand og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog porrerne ved kraftig varme og uden låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Tilsæt pastasauce, chili, salt og peber. Bring porrecremen i kog under omrøring og smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 26 %
Print