Kardemommekrydret bulgursalat med bolsjebeder

Kardemommekrydret bulgursalat med bolsjebeder

Lun salat med smørristede bolsjebeder, der vendes med appelsinfileter og purløg. Dertil en dressing med ingefær og appelsinsaft.

Ingredienser

125 g Tørrede grønne linser, fx puy (ca. 1½ dl)
½ liter Vand
½ tsk Groft salt
180 g Bulgur (ca. 2 dl)
6 Kardemommekapsler
2 Stjerneanis

Ingefærdressing

2 dl Fraiche
2 spsk Friskpresset appelsinsaft
1 spsk Fintrevet frisk ingefær
½ tsk Groft salt
15 g Smør
400 g Skrællede bolsjebeder i halve skiver
1 tsk Groft salt
300 g appelsinfileter - af 4 Appelsiner
1 dl Fintklippet purløg
Friskkværnet peber

Pynt

Purløg

Tilbehør

200 g Ristet groft brød

Sådan gør du

  • Kom linserne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 4 min. Tilsæt bulgur, kardemommekapsler og stjerneanis og kog i yderligere ca. 10 min. Hæld det overskydende vand fra og lad linser og bulgur køle af. Fjern kardemommekapsler og stjerneanis.

Ingefærdressing

  • Vend fraichen med appelsinsaft, ingefær og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bederne i ca. 3 min. og drys med salt. Vend de stegte beder, appelsinfileter, purløg og peber sammen med bulgur og linser. Server bulgursalaten med det sprøde ristede brød.

Tip

  • Er du ekstra vild med kardemomme, kan du pille frøene ud af de kogte kardemommekapsler og vende dem sammen med linserne og bulguren - så får man ind imellem et lille kardemommeknas.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10193 kJ / 2436 kcal

Næringsindhold pr. 100g

425 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 15,8 % 4 g
Kulhydrat: 70,7 % 17,7 g
Fedt: 13,5 % 1,6 g
Relateret video Sådan skærer du appelsinfileter

Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kardemommekrydret-bulgursalat-med-bolsjebeder/