Kardemommekrydret bulgursalat med bolsjebeder
                
                    •
                    
            
        
    Lun salat med smørristede bolsjebeder, der vendes med appelsinfileter og purløg. Dertil en dressing med ingefær og appelsinsaft.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                    125 g
                                                Tørrede grønne linser, fx puy (ca. 1½ dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    ½ liter
                                                Vand
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    180 g
                                                Bulgur (ca. 2 dl)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    6
                                                Kardemommekapsler
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    2
                                                Stjerneanis
                                            
                                     
                                 | 
                                
Ingefærdressing
| 
                                     
                                            
                                                    2 dl
                                                Fraiche
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 spsk
                                                Friskpresset appelsinsaft
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Fintrevet frisk ingefær
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ½ tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    15 g
                                                Smør
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    400 g
                                                Skrællede bolsjebeder i halve skiver
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    300 g appelsinfileter - af 4
                                                Appelsiner
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 dl
                                                Fintklippet purløg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                
Pynt
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Purløg
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    200 g
                                                Ristet groft brød
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Ingefærdressing
Tip
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
428 kJ / 102 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,5 g | 
| Protein: | 4 g | 
| Fedt: | 1,6 g | 
| Kulhydrat: | 17,7 g | 
            Relateret video
            Sådan skærer du appelsinfileter
            
    Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.