Kardemommekrydret bulgursalat med bolsjebeder
•
Lun salat med smørristede bolsjebeder, der vendes med appelsinfileter og purløg. Dertil en dressing med ingefær og appelsinsaft.
Ingredienser
|
125 g
Tørrede grønne linser, fx puy (ca. 1½ dl)
|
|
|---|---|
|
½ liter
Vand
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
180 g
Bulgur (ca. 2 dl)
|
|
|
6
Kardemommekapsler
|
|
|
2
Stjerneanis
|
Ingefærdressing
|
2 dl
Fraiche
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
|
|
1 spsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
15 g
Smør
|
|
|---|---|
|
400 g
Skrællede bolsjebeder i halve skiver
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
300 g appelsinfileter - af 4
Appelsiner
|
|
|
1 dl
Fintklippet purløg
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
|
Purløg
|
|---|
Tilbehør
|
200 g
Ristet groft brød
|
|---|
Sådan gør du
Ingefærdressing
Tip
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
428 kJ / 102 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 2,5 g |
| Protein: | 4 g |
| Fedt: | 1,6 g |
| Kulhydrat: | 17,7 g |
Relateret video
Sådan skærer du appelsinfileter
Appelsinfileter er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt skærer appelsinfileter.