Fromage med brombær og makroner

Fromage med brombær og makroner

60+ min
Fromage er en af de gamle klassikere som stadig går sin sejrsgang på dessertbordet - her i en luftig version med brombær og makroner.
https://www.arla.dk/opskrifter/fromage-med-brombar-og-makroner/

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk yoghurten sammen med vanilje og resten af sukkeret, fx med en håndmixer.
  • Pisk, i en anden skål, fløden til flødeskum. Vend yoghurt og flødeskum godt sammen og smag til.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den over vandbad og afkøl den med lidt af fromageblandingen og rør det i resten.
  • Hæld fromagen i en sprøjtepose med en stor, flad tylle. Fordel godt halvdelen af fromagen i bunden af 6 glas.
  • Fordel godt halvdelen af brombærrene og halvdelen de knuste makroner i glassene - gem resten af brombærrene og makronerne til pynt.
  • Fordel resten af fromagen i de 6 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 2 timer.
  • Pynt med brombær, makroner og rød skovsyre og server.

Hvis du laver fromagen dagen før, kan du undlade 1 blad husblas. Du kan også lave fromagen med jordbær, hindbær eller blandede friske bær alt efter sæson.

Energiindhold for hele retten:

9840 kJ / 2352 kcal

Næringsindhold pr. 100g

985 kJ / 235 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,1 % 2,9 g
Kulhydrat: 15,6 % 9 g
Fedt: 79,3 % 21,1 g
Mere inspiration

En anden lækker fromage.

Romfromage
60+ min
Romfromage
(32)

Ingredienser

2 blade Husblas
2 Vaniljestænger
3 spsk Sukker
2 dl Græsk yoghurt
½ liter Piskefløde
200 g Skyllede brombær
50 g Groftknuste makroner
Pynt
Rød skovsyre