Fromage med brombær og makroner

3 timer
Arbejdstid: 1 time
Fromage med brombær og makroner

Fromage er en af de gamle klassikere som stadig går sin sejrsgang på dessertbordet - her i en luftig version med brombær og makroner.

Ingredienser

2 blade Husblas
2 Vaniljestænger
3 spsk Sukker
2 dl Yoghurt 10%
½ liter Piskefløde
200 g Skyllede brombær
50 g Groftknuste makroner

Pynt

Rød skovsyre

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bland dem med lidt af sukkeret.
  • Pisk yoghurten sammen med vanilje og resten af sukkeret, fx med en håndmixer.
  • Pisk, i en anden skål, fløden til flødeskum. Vend yoghurt og flødeskum godt sammen og smag til.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved. Smelt den over vandbad og afkøl den med lidt af fromageblandingen og rør det i resten.
  • Hæld fromagen i en sprøjtepose med en stor, flad tylle. Fordel godt halvdelen af fromagen i bunden af 6 glas.
  • Fordel godt halvdelen af brombærrene og halvdelen de knuste makroner i glassene - gem resten af brombærrene og makronerne til pynt.
  • Fordel resten af fromagen i de 6 glas og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 2 timer.
  • Pynt med brombær, makroner og rød skovsyre og server.

Hvis du laver fromagen dagen før, kan du undlade 1 blad husblas. Du kan også lave fromagen med jordbær, hindbær eller blandede friske bær alt efter sæson.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9842 kJ / 2352 kcal

Næringsindhold pr. 100g

985 kJ / 235 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 5,1 % 2,9 g
Kulhydrat: 15,6 % 9,1 g
Fedt: 79,3 % 21,1 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/fromage-med-brombar-og-makroner/