Kærnemælksfromage med hindbær - Opskrifter - Arla

Kærnemælksfromage med hindbær

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

60+ min

Kærnemælk er en skøn syrlig mælkevariant, der har fået nyt fokus i det nordiske køkken.

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 blade husblas
  • 2 æggeblommer (ca. 2 spsk)
  • 100 g sukker (ca. 1¼ dl)
  • 1 vaniljestang - kornene herfra
  • 4 dl kærnemælk

Pynt

  • friske hindbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand i ca 10 min. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med sukker og vaniljekorn. Rør kærnemælken sammen med "æggesnapsen". Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål over vandbad. Rør ca. 1 dl af kærnemælksblandingen i husblassen og rør straks herefter husblasblandingen tilbage i kærnemælksblandingen. Stil det tildækket i køleskabet i ca. 1 time - eller til der kan trækkes streger i fromagen - den må ikke være stiv.

Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig og vend begge dele i kærnemælksblandingen. Vend til sidst forsigtigt hindbærrene i - de må gerne gå lidt i stykker, så der dannes lyserøde striber i fromagen. Hæld fromagen i portionsglas og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer. Pynt desserten med hindbær lige inden serveringen.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 6500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

En sød hvidvin på riesling-druen vil være dejlig hertil, fx en feinherbst eller kabinett fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade