Kærnemælksfromage med kirsebærsauce
60+ min

Kærnemælksfromage med kirsebærsauce

Herlig frisk dessert af kærnemælk, der med god grund har fået nyt fokus i det nordiske køkken.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kærnemælksfromage med kirsebærsauce

Herlig frisk dessert af kærnemælk, der med god grund har fået nyt fokus i det nordiske køkken.

Antal portioner

Tilbehør

  • 500 g varm kirsebærsauce

Fremgangsmåde:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør kærnemælk med sukker og vaniljekorn. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af kærnemælksblandingen, og bland derefter dette med resten af kærnemælken under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i kærnemælksblandingen når denne begynder at stivne. Hæld fromagen i en skål og stil den koldt nogle timer.

Tip

Hvis du laver fromagen dagen i forvejen - kan du undlade 2 blade husblas.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12200 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 60 %
Print

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Til denne lækre dessert vil en brachetto d'acqui være fantastisk (rød, sød mousserende vin fra Norditalien) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade