Kærnemælksfromage med kirsebærsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Herlig frisk dessert af kærnemælk, der med god grund har fået nyt fokus i det nordiske køkken.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 500 g varm kirsebærsauce

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. Rør kærnemælk med sukker og vaniljekorn. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af kærnemælksblandingen, og bland derefter dette med resten af kærnemælken under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i kærnemælksblandingen når denne begynder at stivne. Hæld fromagen i en skål og stil den koldt nogle timer.

Tilberedningstip

Hvis du laver fromagen dagen i forvejen - kan du undlade 2 blade husblas.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12200 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Til denne lækre dessert vil en brachetto d'acqui være fantastisk (rød, sød mousserende vin fra Norditalien) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade