Kærnemælksfromage med kirsebærsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Herlig frisk dessert af kærnemælk, der med god grund har fået nyt fokus i det nordiske køkken.

Ingredienser

Antal portioner

Tilbehør

  • 500 g varm kirsebærsauce

Sådan gør du

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Rør kærnemælk med sukker og vaniljekorn. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af kærnemælksblandingen, og bland derefter dette med resten af kærnemælken under omrøring. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i kærnemælksblandingen når denne begynder at stivne. Hæld fromagen i en skål og stil den koldt nogle timer.

Tip

Hvis du laver fromagen dagen i forvejen - kan du undlade 2 blade husblas.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 12200 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 60 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Brachetto Piemonte, Italien

Til denne lækre dessert vil en brachetto d'acqui være fantastisk (rød, sød mousserende vin fra Norditalien) Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade