Solsikkebrød

Solsikkebrød

60+ min
Let bagt brød i en anderledes form. Server det koldt med smør og ost til.
https://www.arla.dk/opskrifter/solsikkebrod/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 50 min. ved 200°.

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Rør vand, fedtstof og kvark heri.
  • Smør en springform (ca. 22 i diameter) og drys med lidt af solsikkekernerne. Kom dejen i formen og drys med resten af solsikkekernerne. Bag brødet nederst i ovnen. Tag det ud af formen og lad det køle af på en bagerist.
Energiindhold for hele retten:

11659 kJ / 2787 kcal

Næringsindhold pr. 100g

999 kJ / 239 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,6 g
Protein: 15,9 % 9,3 g
Kulhydrat: 40,1 % 23,6 g
Fedt: 44 % 11,9 g

Ingredienser

400 g Sigtet speltmel (ca. 7 dl)
1 spsk Bagepulver
2 dl Solsikkekerner (ca. dl)
1 tsk Groft salt
3 dl Vand
50 g Smeltet smør
250 g Kvark
1 dl Solsikkekerner (ca. dl)