Karolines solsikkebrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(29 vurderinger)

60+ min

Med Karolines solsikkebrød er du sikret et velsmagende brød med en lækker krumme. Brødet bages med sigtemel, hvedemel og overdrysses med dejlige solsikkekerner!

Ingredienser

12 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 6 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl solsikkekerner
  • 250 g sigtemel (ca. 5 dl)
  • 500 g hvedemel

Pensling:

  • 1 sammenpisket æg

Pynt:

  • hakkede solsikkekerner

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret og tilsæt mælken. Kom det i en røreskål, og rør gæren ud heri. Tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen sammen til den er blank og smidig. Stil den til hævning et lunt sted, ca. 45 min. Tag dejen ud på meldrysset bord og ælt den godt igennem, tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 2 runde brød, der lægges på bagepapir eller en smurt bageplade. Lad dem efterhæve ca. ½ time. Pensl brødene og snit dem som lagkagesnitter. Drys med hakkede solsikkekerner. Bag brødene nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 25 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: