Karolines solsikkebrød
60+ min

Karolines solsikkebrød

Med Karolines solsikkebrød er du sikret et velsmagende brød med en lækker krumme. Brødet bages med sigtemel, hvedemel og overdrysses med dejlige solsikkekerner!
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karolines solsikkebrød

Med Karolines solsikkebrød er du sikret et velsmagende brød med en lækker krumme. Brødet bages med sigtemel, hvedemel og overdrysses med dejlige solsikkekerner!

12 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 6 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl solsikkekerner
  • 250 g sigtemel (ca. 5 dl)
  • 500 g hvedemel

Pensling:

  • 1 sammenpisket æg

Pynt:

  • hakkede solsikkekerner

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og tilsæt mælken. Kom det i en røreskål, og rør gæren ud heri. Tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen sammen til den er blank og smidig. Stil den til hævning et lunt sted, ca. 45 min. Tag dejen ud på meldrysset bord og ælt den godt igennem, tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til 2 runde brød, der lægges på bagepapir eller en smurt bageplade. Lad dem efterhæve ca. ½ time. Pensl brødene og snit dem som lagkagesnitter. Drys med hakkede solsikkekerner. Bag brødene nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 16750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Fedt: 25 %
Print