Kartoffel- og aspargessalat med basilikumcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(16 vurderinger)

30 min

Frisk kold forret med salat af nye kartofler og asparges så man virkelig kan smage at sommeren er på vej.

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ kg små, faste kartofler
  • 1 bundt grønne asparges

Basilikumcreme

Sådan gør du

Sådan gør du

Skrub kartoflerne. Knæk aspargesenderne af. Skær aspargesene i stykker på ca. 5 cm. Kom kartoflerne i en kasserolle med kogende, letsaltet vand. Læg låg på og bring vandet i kog. Kog 4-5 minutter og tilsæt aspargesene. Sluk for varmen og lad gryden stå med låg på eftervarmen i 5 minutter. Hæld vandet fra gennem en sigte og lad kartofler og asparges afkøle let eller helt, hvis de skal serveres kolde.

Basilikumcreme

Kom basilikum og fraiche i en foodprocessor, og kør til cremen er helt glat. Smag den til med lidt citronsaft eller hvid balsamico samt salt og peber. Tag aspargeshovederne fra og vend resten af asparges og kartofler med basilikumcremen. Anret på et fad eller tallerkener og fordel aspargeshovederne over.

Tips

Enkel forret eller fint tilbehør til kalv eller kylling. Kan serveres både lun og kold.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Fedt: 18 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Den oplagte vin til denne lette ret er en hvidvin på druen sauvignon blanc, helst fra Europa og gerne en sancerre eller poully-fumé Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til asparges