Kartoffelkage med banan og appelsin

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(28 vurderinger)

60+ min

Kartoffelkage med banan og appelsin er en opskrift der giver en smagfuld og lækker kage. Kagen har dejlig frisk smag af appelsin og sødme fra akaciehonning og banan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

12 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 200 g blødt smør
  • 2 dl akaciehonning
  • 5 æg
  • 250 g kogte, mosede kartofler
  • 1 moden, most banan
  • ¼ tsk groft salt
  • 300 g hvedemel (ca. 5¼ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 appelsiner - skal og saft

Pynt

  • sigtet flormelis
  • appelsin i både

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk smør og akaciehonning sammen. Del æggene i æggeblommer og æggehvider. Pisk æggeblommerne i honningblandingen. Bland kartofler og banan sammen og kom det i honningblandingen sammen med salt. Bland mel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen. Tilsæt skal og saft fra appelsinerne. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 28 cm i diameter). Bag kagen nederst i ovnen. Afkøl kagen i formen i ca. ½ time.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 18140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,4 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag