Kartoffelmusaka

Bedømmelse

(16 vurderinger)

60+ min

Kartoffelmusaka er en lækker middelhavs-inspireret opskrift. Musakaen indeholder mange grøntsager og har masser af smag!

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 auberginer i ½ cm tynde skiver (ca. 350 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 3 grofthakkede rødløg (ca. 225 g)
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 225 g)

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom aubergineskiver i en skål og drys med salt. Lad dem stå tildækket i køleskabet i ca. 20 min. Skyl aubergineskiverne i vand og lad dem dryppe af i en sigte.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min. Tilsæt tomat, hvidløg, salt og peber og kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til. Tag gryden af varmen og tilsæt bladselleri.

Læg moussakaen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Start med ¼ grøntsagsblanding, ⅓ aubergineskiver og ⅓ kartoffelskiver - gentag to gange og slut med lidt tomatblanding og mornaysauce. Drys med ost og bag kartoffelmoussakaen midt i ovnen. Lad den hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. inden serveringen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde: