Kartoffelmusaka
60+ min

Kartoffelmusaka

Kartoffelmusaka er en lækker middelhavs-inspireret opskrift. Musakaen indeholder mange grøntsager og har masser af smag!
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelmusaka

Kartoffelmusaka er en lækker middelhavs-inspireret opskrift. Musakaen indeholder mange grøntsager og har masser af smag!

Antal portioner
  • 1½ aubergine i ½ cm tynde skiver (ca. 350 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 3 grofthakkede rødløg (ca. 225 g)
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 175 g)

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Kom aubergineskiver og salt i en skål og lad det stå tildækket i køleskabet i ca. 20 min. Skyl aubergineskiverne i vand og lad dem dryppe af i en sigte.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min. Tilsæt tomat, hvidløg, salt og peber og kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til. Tag gryden fra varmen og tilsæt bladselleri.

Læg musakaen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Start med ¼ grøntsagsblanding, ⅓ aubergineskiver og ⅓ kartoffelskiver - gentag to gange og slut med lidt tomatblanding og mornaysauce. Drys med ost og bag midt i ovnen. Lad musakaen hvile på køkkenbordet i ca. 10 min. og server.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 28 %
Print