Kartoffelmusaka

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(30 vurderinger)

60+ min

Kartoffelmusaka er en lækker middelhavsinspireret opskrift. Musakaen indeholder mange grøntsager og har masser af smag!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 auberginer i ½ cm tynde skiver (ca. 350 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • 10 g smør
  • 3 grofthakkede rødløg (ca. 225 g)
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 2 små hakkede fed hvidløg
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 5 stilke bladselleri i tynde skiver (ca. 225 g)

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom aubergineskiver i en skål og drys med salt. Lad dem stå tildækket i køleskabet i ca. 20 min. Skyl aubergineskiverne i vand og lad dem dryppe af i en sigte.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. 2 min. Tilsæt tomat, hvidløg, salt og peber og kog blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Smag til. Tag gryden af varmen og tilsæt bladselleri.

Læg musakaen sammen i et ovnfast fad (ca. 6 x 22 x 27 cm). Start med ¼ grøntsagsblanding, ⅓ aubergineskiver og ⅓ kartoffelskiver - gentag to gange og slut med grøntsagsblanding og mornaysauce. Drys med ost og bag kartoffelmusakaen midt i ovnen. Lad den hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. inden serveringen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 175° - traditionel ovn.

Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag