Kartoffelroulade
Roulade er ikke bare roulade, og roulade er ikke altid kage, Kartoffelroulade er en flot og spændende variation af en "varm kartoffel". Denne kartoffelroulade pifter det varme måltid op, og kartoffelrouladen smager selvfølgelig fantastisk. Her har vi tilsmagt kartoffelrouladens indre med persille, men du kan variere smagen og bruge din favoritkrydderurt. På den måde kan du gøre kartoffelrouladen til din egen helt unikke kartoffel.
Ingredienser
Kartoffelbund
|
4
Bagekartofler (ca. 900 g)
|
|
|---|---|
|
2
Æg
|
|
|
1 dl
Piskefløde
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Pesto
|
2 store håndfulde bredbladet persille
|
|
|---|---|
|
2
Små fed hvidløg
|
|
|
½ dl
Olivenolie
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Kartoffelmos
|
2
Bagekartofler (ca. 450 g)
|
|
|---|---|
|
50 g
Smør
|
|
|
½ dl
Mælk
|
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Kartoffelbund
Pesto
Kartoffelmos
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan bruge en anden krydderurt til pestoen end persille - så får du den smag, du foretrækker. Du kan også skifte pestoen ud med en færdiglavet pesto - eller prøv med revet ost og chili.
At kartoffelrouladen kan serveres som tilbehør til chateaubriand med ristede karl johan-svampe eller brune portobello-svampe (bella gomba). Portobello-svampe er oplagte at bruge om vinteren, hvor det er svært at få fat i karl johan-svampe. De er store, så en halv er nok pr. person.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
556 kJ / 133 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,7 g |
| Protein: | 2,3 g |
| Fedt: | 7,8 g |
| Kulhydrat: | 13,4 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.